Badyánová polévka z Vietnamu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
100 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso
    • zázvor (kousek, čerstvý, nakrájený na tenké plátky)
    • 3
      ks badyán (tři hvězdičky)
    • 3
      ks hřebíček
    • 1
      ks skořice (svitek)
    • 2
      lžička rybí omáčka (+ na namáčení masa)
    • 2
      hrst rýžové nudle
    • 3
      ks jarní cibulka (nakrájená na kroužky)
    • 250
      g hovězí roštěná (lze i falešná svíčková)
    • 2
      ks limetka (nakrájená na skrojky)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso uvařte ve větším množství osolené vody se zázvorem a ostatním kořením, asi hodinu až hodinu a půl nebo až bude zcela měkké. Vývar pak přeceďte a maso dejte stranou. Až vychladne, pokrájejte ho na tenké plátky. Vývar dochuťte rybí omáčkou, solí a pepřem. Falešnou svíčkovou nebo roštěnku dejte na mrazák.
2
Nudle uvařte zvlášť a rozdělte je do misek. Zmražené maso nakrájejte na co nejtenčí plátky. Vývar uveďte do varu, rozlijte do misek, vložte plátky syrového masa, které se horkou polévkou uvaří, posypte nakrájenou cibulkou a podávejte s miskou rybí omáčky, v níž se namáčejí kousky masa.
Zařazení: Maso Polévky Hovězí

Komentáře k receptu

  • cuchta kuchta
    cuchta kuchta |

    22. 9. 2013 07:30

    zajimava inspirace........ jen spatny popis co s a jak se kterym masem...ale jako podnet ke kombinaci koreni a co se zbylym hovezim carpacciem dobry

  • cuoco
    cuoco |

    16. 3. 2012 10:47

    :'( Pho Bo , skoda vyborna polievka ale recept je ako z turistickeho autobusu pointa chyba.. :-X