Piškotové těsto

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 11
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: renca

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks vejce
    • 8
      lžíce cukr
    • 8
      lžíce polohrubá mouka
    • 8
      lžíce voda
    • 0,5
      ks prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mixéru dám vejce a cukr. Potom přidám smíchanou mouku s práškem do pečiva a vodu. Na vymazaný plech dám těsto a přidám jakékoliv ovoce.
2
Tento recept mám od babičky a vždy se povede.
Zařazení: Přílohy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jirka
    Jirka |

    3. 10. 2014 16:10

    Klasický piškot: Kolik váží vejce, tolik dáme cukru a polovinu váhy vajec hladkou mouku. Žloutky vyšlehat s cukrem do husté pěny a opatrně Pomalu, jen převalováním) vmísit mouku. :-\

  • Pájuška
    Pájuška |

    30. 1. 2014 11:47

    Pani Haničko přijde mi to málo na ten korpus nebo se mi to zdá? to nebude stačit na klasickou dortovou formu... :-\

  • Hanka
    Hanka |

    26. 6. 2013 20:36

    Je to vyborna rychla buchta. je pekne nadychana. me se povedla. sezrali jsme to i s plechem. :-P Dnes jsem delala jeste jednu. :-))

  • Máňaa
    Máňaa |

    24. 6. 2013 18:47

    Těsto vůbec nevyrostlo... beztvará placka

  • kykiryki
    kykiryki |

    15. 6. 2013 13:38

    Druh mouky máte přímo v surovinách, cukr krupice/krystal, s vajíčky a vodou je vždy potřeba ho napřed pořádně vyšlehat do pěny - klidně i čtvrt hodiny. Pak teprve přidávat ostatní ingredience, ale velmi opatrně, aby těsto neglclo (lepší je mouku napřed bokem v míse smíchat s práškem do pečiva). Peče se vždy do růžova a 180°C nikdy nic nezkazí (klidně méně, tady bych pekla na 160°C). Pro kontrolu propečení propíchnout durch špejlí - pokud je vlhká, ulepená od těsta nebo zkrátka jiná než suchá a čistá, ještě pečte dál. Během prvních 15 - 20 minut neotevírat troubu, jinak těsto spadne. Uznávám, že je recept značně stručný a nezkušeným se těžko může povést, pokud autor neuvádí ani to základní vyšlehání vajec, ale Váš způsob vyjadřování také svědčí o lecčem. Wtf?

  • Máňaa
    Máňaa |

    15. 6. 2013 12:57

    Wtf is this? Druh mouky? Druh cukru? Doba, stupně pečení?...... :-!

  • paja
    paja |

    21. 2. 2013 13:11

    Máte pravdu toto není piskotove testo zadna voda a uz vubec ne prasek do peciva!!!

  • Jarmila
    Jarmila |

    11. 2. 2013 15:57

    Samozřejmě bez vody!!!!!

  • Jarmila
    Jarmila |

    11. 2. 2013 15:55

    Vůbec není divný recept. Takto dělám už 30let. Fígl je v tom, že vejce s cukrem musíme hodně vyšlehat, až uvidíme v těstě"bublinky" tzn., že těsto hodně naroste a pak vmícháme pomalu vařečkou mouku, nebo i mixerem na nejnižší stupeň. Je výborné a strašně nenáročné. ;-)

  • MS
    MS |

    12. 11. 2011 17:43

    Opravdový piškot je jen vejce, cukr, mouka, bílky se samozřejmě dělají zvlášť na sníh. Žádná voda ani prdope. Tento receprt je divný paskvil.

  • Don Giovanni
    Don Giovanni |

    20. 8. 2009 18:30

    Mně se to taky vidí divný recept. Ale nejlepší jsem našel víckrát. Počet vajec kolik chcete, cukr ve váze vajec, polohrubá výběrová mouka taky ve váze vajec.Vejce vyšlehat s cukrem, pak přidat mouku, anebo žloutky vyšlehat zvlášť a bílky zvlášť,s poměrnou částí cukru. Sníh se dává nakonec. :-)

  • Jirina Okenkova
    Jirina Okenkova |

    27. 7. 2007 18:56

    Tak jsem hledala recept na piskotove testo, ale ze tu najdu diskuzni krouzek, jsem necekala!Nemam vahu,tak nemuzu vazit, ale verim pani Hane Lorencove, protoze co je overene od cukrare, to musi sedet,ze?A ted do jdu pani Hano zkusit, treba odhadnu kolik ceho tam mam dat.Jo, ale nikdo se nezminuje kolik toho ma byt na plech a kolik do dortove formy!

  • Di
    Di |

    29. 8. 2006 07:14

    Já dávám na 1 vejce 40 g hrubé mouky, 50 g pískového cukru a 1 lžíci horké vody. Šlehám zvlášť bílky s částí cukru a žloutky s částí cukru a piškot je tak nadýchaný, že je prášek do pečiva opravdu navrosto zbytečný. Těsta s minimem mouky a cukru na 1 vejce po 1 lžíci) se dělají na rolády, ale ani tam se nedává prášek, natož voda!

  • Oba tři
    Oba tři |

    18. 8. 2006 13:15

    Nechápu jak tomuhle můžete říkat těsto!!!Opravdu nedoporučuji

  • mirka krulova
    mirka krulova |

    14. 7. 2006 21:45

    dělala jsem přesně podle postupu a bylo to řídké,že se to dalo vypít, to má být tak řídké?Je to hodně cítit vajíčky a vubec se mi to nepovedlo

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    9. 7. 2006 23:10

    Můžete použít krystal i moučku. Krystal se rozpustí než vejce vyšleháte.

  • magda
    magda |

    9. 7. 2006 21:59

    my doma přidáváme studenou vodu po lžicích do skoro ušlehaných bílků (ještě před cukrem) a ještě ji zašleháváme. Prý je to proto, aby těsto bylo nadýchanější.

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    7. 7. 2006 14:00

    Žádná voda se do těsta nedává. Jen vejce, cukr, mouka. Musíte pořádně vyšlehat, téměř do zbělení.

  • Romana
    Romana |

    7. 7. 2006 09:04

    Paní Hano, zaujal mě recept na váš piškot, ráda bych ho zkusila, jen nevím, zda mám použít cukr krupici nebo práškový cukr. Děkuji za odpověď.

  • Anonym
    Anonym |

    4. 7. 2006 21:47

    Takže šleháte vejce s cukrem do pěny a nakonec mouku a vodu? A ta voda je studená, vlažná??Děkuji za odpověď

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    4. 7. 2006 17:43

    Jednoduchá pomůcka na piškový korpus: na 1 vejce 30 g cukru a 35 g hladké mouky. Vajíčka se vyšlehají s cukrem do husté pěny, lehce se vmíchá mouka. Není potřeba žádný prášek do pečiva. Tento korpus peče můj tatínek, vyučený v padesátých letech na cukráře, používá ho na dorty, řezy, rolády...

  • Airan
    Airan |

    4. 7. 2006 16:43

    Nerada vypadam jako rypal, ale do piskotu je prasek do peciva zbytecny:-))

  • René Vodičková
    René Vodičková |

    4. 7. 2006 15:20

    Musím se omluvit ve spěchu jsem napsala mixér, ale je to šlehač.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    4. 7. 2006 14:07

    Taky mě překvapil ten mixér.Byla by to paráda,žádné šlehání,zkrátka rychlovka.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    4. 7. 2006 13:58

    Těsto se dělá opravdu v mixéru,ne ve šlehači?Díky.