Autor:

Piškotové těsto

Snadné
Ingredience
Vejce 8 ks
Cukr 8 lžíce
Polohrubá mouka 8 lžíce
Voda 8 lžíce
Prášek do pečiva 1/2 ks
Piškotové těsto

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Do mixéru dám vejce a cukr. Potom přidám smíchanou mouku s práškem do pečiva a vodu. Na vymazaný plech dám těsto a přidám jakékoliv ovoce.

Tento recept mám od babičky a vždy se povede.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
2
4 14 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 14x)

Komentáře k receptu: Piškotové těsto

Komentáře

  1. Hanka   26.06.2013 | 20:36 | reagovat | závadný

    Je to vyborna rychla buchta. je pekne nadychana. me se povedla. sezrali jsme to i s plechem. :-P Dnes jsem delala jeste jednu. :-))

  2. Máňaa   24.06.2013 | 18:47 | reagovat | závadný

    Těsto vůbec nevyrostlo... beztvará placka

  3. Máňaa   15.06.2013 | 12:57 | reagovat | závadný

    Wtf is this? Druh mouky? Druh cukru? Doba, stupně pečení?...... :-!

    1. kykiryki   15.06.2013 | 13:38 | reagovat | závadný

      Druh mouky máte přímo v surovinách, cukr krupice/krystal, s vajíčky a vodou je vždy potřeba ho napřed pořádně vyšlehat do pěny - klidně i čtvrt hodiny. Pak teprve přidávat ostatní ingredience, ale velmi opatrně, aby těsto neglclo (lepší je mouku napřed bokem v míse smíchat s práškem do pečiva). Peče se vždy do růžova a 180°C nikdy nic nezkazí (klidně méně, tady bych pekla na 160°C). Pro kontrolu propečení propíchnout durch špejlí - pokud je vlhká, ulepená od těsta nebo zkrátka jiná než suchá a čistá, ještě pečte dál. Během prvních 15 - 20 minut neotevírat troubu, jinak těsto spadne.
      Uznávám, že je recept značně stručný a nezkušeným se těžko může povést, pokud autor neuvádí ani to základní vyšlehání vajec, ale Váš způsob vyjadřování také svědčí o lecčem. Wtf?

  4. Don Giovanni   20.08.2009 | 18:30 | reagovat | závadný

    Mně se to taky vidí divný recept. Ale nejlepší jsem našel víckrát. Počet vajec kolik chcete, cukr ve váze vajec, polohrubá výběrová mouka taky ve váze vajec.Vejce vyšlehat s cukrem, pak přidat mouku, anebo žloutky vyšlehat zvlášť a bílky zvlášť,s poměrnou částí cukru. Sníh se dává nakonec. :-)

    1. Jarmila   11.02.2013 | 15:55 | reagovat | závadný

      Vůbec není divný recept. Takto dělám už 30let. Fígl je v tom, že vejce s cukrem musíme hodně vyšlehat, až uvidíme v těstě"bublinky" tzn., že těsto hodně naroste a pak vmícháme pomalu vařečkou mouku, nebo i mixerem na nejnižší stupeň. Je výborné a strašně nenáročné. ;-)

      1. Jarmila   11.02.2013 | 15:57 | reagovat | závadný

        Samozřejmě bez vody!!!!!

    2. Jirka   03.10.2014 | 16:10 | reagovat | závadný

      Klasický piškot:
      Kolik váží vejce, tolik dáme cukru a polovinu váhy vajec hladkou mouku. Žloutky vyšlehat s cukrem do husté pěny a opatrně Pomalu, jen převalováním) vmísit mouku. :-\

  5. Jirina Okenkova   27.07.2007 | 18:56 | reagovat | závadný

    Tak jsem hledala recept na piskotove testo, ale ze tu najdu diskuzni krouzek, jsem necekala!Nemam vahu,tak nemuzu vazit, ale verim pani Hane Lorencove, protoze co je overene od cukrare, to musi sedet,ze?A ted do jdu pani Hano zkusit, treba odhadnu kolik ceho tam mam dat.Jo, ale nikdo se nezminuje kolik toho ma byt na plech a kolik do dortove formy!

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web