Autor:

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Snadné
TĚSTO
Vejce 5 ks
Cukr krupice 120 g
Polohrubá mouka 120 g
Vanilkový cukr 1 ks
Olej 3 lžíce
Horká voda 3 lžíce
Prášek do pečiva
na špičku nože
 
Kakao
-jen pokud chceme mít těsto tmavé
2 lžíce
KRÉM
Máslo
změklé
200 g
Moučkový cukr
dle chuti, cca
100 g
Kakao 30 g
DOHOTOVENÍ
Hnědý rum
nebo likér na pokapání korpusu
 
Marmeláda
dle chuti
 
Strouhaný kokos
nebo mleté ořechy na posypání řezů
 
Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Vmícháme vodu, olej, mouku s kypřidlem a případně i kakao. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rozetřeme na plech pečícím papírem, dáme péct do předehřáté trouby dorůžova.
Hotový korpus necháme vychladnout, pak rozkrojíme podélně na tři díly a pokapeme rumem nebo likérem(není nutné). Prostřední díl potřeme krémem, krajní díly podkrojíme nožem(odlepíme je tak od papíru) a pomažeme marmeládou. Střídavě na sebe skládáme(viz obrázkový postup), pak celé potřeme zbylým krémem. Prostřední díl neodlepujeme nožem od papíru dříve, než posypeme řezy kokosem nebo ořechy. Pomůže nám totiž v lepší manipulaci s řezy - při naklonění do boků(i s papírem) nám nesjedou a lépe se posypou. Podřízneme až po dozdobení.
Krém: změklé máslo vyšleháme s cukrem a kakaem do hladkého krému.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1
Reklama
Koláč s tvarohem a kysanou smetanou Články z

Komentáře k receptu: Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Komentáře

  1. Bára   03.03.2015 | 10:46 | reagovat |

    Jsem začátečník, jak dlouho a na kolik stupňů znamená péct dorůžova? :-\ :-S =-O :-))

    1. Romča   17.04.2015 | 10:58 | reagovat |

      Já jsem těsto pekla na 200 a čas už přesně nevím ale nebylo to dlouho, tak deset minut?? Dnes se na ně chystám znova.

  2. Romča   25.02.2015 | 12:35 | reagovat |

    Na to jak mi to přišlo z obrázku složité je to rychlé a snadné a moc dobré. :-P :-*

  3. bobule   14.10.2014 | 13:54 | reagovat |

    Dnes jsem pekla, ačkoliv je to jednoduché, trochu časově náročné a stráááááášně sladké :-\ takže pokud uberete cukru, nic se nestane a naopak vynikne i jiná chuť než cukr

  4. adelaprb   05.01.2013 | 20:11 | reagovat |

    velmi jednoduché a moc dobré :-)

  5. gelnarka   17.11.2012 | 22:04 | reagovat |

    Místo kokosu jsem posypala plátky blanšírovaných mandlí... Krém je hustší, ale velmi "žravý"!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web