Autor:

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Snadné
Těsto:
Vejce 7 ks
Polohrubá mouka 200 g
Cukr krupice 200 g
Olej 7 lžíce
Horká voda 7 lžíce
Prášek do pečiva 1 lžíce
Vanilkový lusk 1 ks
Tuk  
Drobenka:
Máslo 120 g
Polohrubá mouka
s hrubou (namíchaná)
170 g
Moučkový cukr 100 g
Vanilkový cukr 1 ks
Ingredience
Jahody 1 kg
Tuk  
Moučkový cukr
(nemusí být)
 
Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou do vláčné drobenky.
Žloutky vyšleháme s cukrem a dření z vanilkového lusku do pěny. Pak přidáme olej s vodou a ještě prošleháme. Vmícháme mouku s kypřidlem, řádně promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a poklademe jahodami. Jahody posypeme žmolenkou a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
Hotovou bublaninu necháme vychladnout, před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
1
4.94 17 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 17x)
Karamelové potěšení Články z

Komentáře k receptu: Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Komentáře

  1. Naďa   17.06.2016 | 9:04 | reagovat | závadný

    Neměla jsem doma vanilkový lusk a tak jsem se musela smířit s dvěma vanilkovými cukry, kterými jsem doplnila krupicový cukr do dvěsta gramů. I s nimi je bublanina bezkonkurenční. Děkuji za recept.

  2. Many   09.06.2016 | 17:16 | reagovat | závadný

    Skvela :p

  3. Pavlína   17.04.2016 | 10:39 | reagovat | závadný

    Byla senzační <3 nadýchaná s hodně jahodama a přitom dík drobence nerozmáčená. Příští týden peču znova ;-) rodinka by si jí teda dala hnedka dneska.

  4. Radka   19.02.2016 | 12:59 | reagovat | závadný

    Prosím vás můžu nečím nahradit ten vanilkový lusk? Nebo tam být nemusí? Děkuji :-)

  5. Maruška   10.06.2015 | 11:38 | reagovat | závadný

    Bublanina je vynikající a určitě jí upeču zase.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web