Panna cotta s malinovou omáčkou

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
15 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžička želatina - mletá
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      ks skořice
    • rostlinný olej na vytření formiček
  • Na omáčku
    • 200
      g maliny
    • cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby želatina nabobtnala. Čtyři formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml velmi tence vymažte olejem. Smetanu vlijte do rendlíku spolu s cukrem a skořicí a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání přiveďte k varu. Přidejte želatinu a minutu až dvě povařte, aby se rozpustila.
2
2. Směs přeceďte a vlijte do vymazaných formiček. Dejte na 4-6 hodin do lednice chladit, aby se krém zpevnil. Pět minut před podáváním vyndejte z chladničky a vyklopte. Maliny svařte (nebo jen rozmačkejte) s cukrem, vychlaďte a podávejte k panna cottě.
Zařazení: Moučníky Nepečené
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • SKSandy
    SKSandy |

    28. 3. 2013 20:28

    Strašně zde postrádám vanilkový lusk, to by měl být docela základ panna cotty. Jinak jsem dělala velmi podobnou. Smetanu - nutno podotknout 33%! Želatinu jsem dala plátkovou. Vanilkový lusk - vydlabaný a do vaření samozřejmě i samotný lusk, ať pustí víc aroma. Skořice stačí jedna menší. Výrazněji by měla chutnat panna cotta po vanilce. Maliny miluji, na horký způsob zejména, takže jsem k tomu udělala malinové pyré (stačí chvíli povařit na pánvi, klidně mražené maliny, troška vody, cukr, možno i zakápnout Griotkou nebo Portským vínem) Na ozdobu je dobrá ještě čokoláda a máta :-) přidávám foto