Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g hovězí kližka nebo zadní
    • 80
      g uzený špek
    • 3
      ks cibule
    • 1
      lžíce olej
    • 100
      g celer
    • 150
      g mrkev
    • 50
      g kořen petržele
    • 10
      ks nové koření - kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 300
      g čerstvé houby - lesní, očištěné, pokrájené, povařené, scezené
    • sůl a pepř
    • vepřový vývar nebo z kostky bujonu
    • hladká mouka na zahuštění
    • 1
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli společně s drobně pokrájeným špekem. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu přidáme následně orestovat pokrájenou zeleninu, poté ještě protlak, přidáme nové koření, bobkový list, předvařené houby, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme do změknutí masa.
2
Občas zamícháme a dle potřeby podléváme vývarem. Nakonec z omáčky vyndáme koření, rozmícháme si v malém množství studené vody nebo vývaru trochu hladké mouky a za stálého míchání podle potřeby (hustoty) vlijeme do hrnce, ještě krátce povaříme a je-li třeba, dochutíme solí a pepřem.
3
Podáváme s knedlíkem, rýží, bramborem, noky...
4
Pokud máme rádi smetanové omáčky, můžeme ke konci vaření přidat 100 ml smetany ke šlehání.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Věra
    Věra |

    31. 10. 2016 20:05

    Recept chválím a doporučuji.

  • Jan Bláha
    Jan Bláha |

    17. 7. 2016 19:46

    Vynikající recept.

  • Jarmila Cardová
    Jarmila Cardová |

    17. 1. 2016 09:32

    Měli jsme včera a bylo to vynikající <3

  • jarabr
    jarabr |

    19. 10. 2014 12:23

    Vynechal jsem smetanu, prostě jen šťáva z dušení a podlévání, místo protlaku kečup a místo čerstvých hub sušené. Jo a špek taky nebyl :-) Celá rodina si smlsla. Díky za recept.

  • jarabr
    jarabr |

    19. 10. 2014 12:22

    Vynechal jsem smetanu, prostě jen šťáva z dušení a podlévání, místo protlaku kečup a místo čerstvých hub sušené. Jo a špek taky nebyl :-) Celá rodina si smlsla. Díky za recept.

  • Mirka
    Mirka |

    1. 3. 2014 14:52

    Dnešní oběd nadvýsost lahodil našim jazýčkům, hovězí bylo dokonalé.

  • lucadanek
    lucadanek |

    30. 11. 2013 08:11

    moc dobré... :-)