Autor:

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hovězí kližka
nebo zadní
600 g
Uzený špek 80 g
Cibule 3 ks
Olej 1 lžíce
Celer 100 g
Mrkev 150 g
Kořen petržele 50 g
Nové koření
- kuličky
10 ks
Bobkový list 2 ks
Čerstvé houby
- lesní, očištěné, pokrájené, povařené, scezené
300 g
Sůl
a pepř
 
Vepřový vývar
nebo z kostky bujonu
 
Hladká mouka
na zahuštění
 
Rajský protlak 1 lžíce
Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Postup přípravy:

Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli společně s drobně pokrájeným špekem. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu přidáme následně orestovat pokrájenou zeleninu, poté ještě protlak, přidáme nové koření, bobkový list, předvařené houby, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme do změknutí masa.
Občas zamícháme a dle potřeby podléváme vývarem. Nakonec z omáčky vyndáme koření, rozmícháme si v malém množství studené vody nebo vývaru trochu hladké mouky a za stálého míchání podle potřeby (hustoty) vlijeme do hrnce, ještě krátce povaříme a je-li třeba, dochutíme solí a pepřem.

Podáváme s knedlíkem, rýží, bramborem, noky...

Pokud máme rádi smetanové omáčky, můžeme ke konci vaření přidat 100 ml smetany ke šlehání.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 24 x
1
4.92 24 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 24x)
Bramborový šumavský toč se zelím Recepty na víkend: Lidová domácí čtveřice Články z

Komentáře k receptu: Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Komentáře

  1. Věra   31.10.2016 | 20:05 | reagovat | závadný

    Recept chválím a doporučuji.

  2. Jan Bláha   17.07.2016 | 19:46 | reagovat | závadný

    Vynikající recept.

  3. Jarmila Cardová   17.01.2016 | 9:32 | reagovat | závadný

    Měli jsme včera a bylo to vynikající <3

  4. jarabr   19.10.2014 | 12:23 | reagovat | závadný

    Vynechal jsem smetanu, prostě jen šťáva z dušení a podlévání, místo protlaku kečup a místo čerstvých hub sušené. Jo a špek taky nebyl :-) Celá rodina si smlsla. Díky za recept.

  5. Mirka   01.03.2014 | 14:52 | reagovat | závadný

    Dnešní oběd nadvýsost lahodil našim jazýčkům, hovězí bylo dokonalé.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web