Nakládaný bůček

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 5
      ks bobkový list
    • 24
      stroužek česnek
    • 5
      ks pepř celý
    • sůl
    • pepř mletý
    • pálivá paprika
    • kari
    • grilovací koření
    • worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček uvaříme s bobkovým listem, pepřem a 12 stroužky česneku. Ještě teplý ho potřeme kašičkou, kterou jsme udělali ze zbylého česneku utřeného se solí, lžičkou pepře, pálivou paprikou, kari kořením, grilovacím kořením a několika kapkami worchestrové omáčky.
2
Bůček takto promazaný zabalíme do alobalu a po vychladnutí dáme do lednice, kde ho necháme 5 dní proležet.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Rita
    Rita |

    4. 11. 2016 18:26

    tak to je u nás stejné

  • Petra
    Petra |

    28. 12. 2014 19:23

    :-D :-P je to fakt dobrota, právě dělám na Silvestra <:-)

  • Bob z Brd
    Bob z Brd |

    5. 2. 2013 22:25

    Už jsem ho dělal několikrát,ale nikdy v lednici PĚT DNÍ NEVYDRŽEL!To bych jí musel zavařit,zakopat metr do země a zalít betonem!!! :-D

  • Petule B.
    Petule B. |

    22. 7. 2008 18:59

    Asi jsem nějak zaspala a tenhle vynikající recept objevila teprve nedávno, zato jsem ho stihla udělat už počtvrté a sklízím jenom chválu od celé rodiny!

  • Ladislav Dorazin
    Ladislav Dorazin |

    17. 7. 2008 20:27

    Vy si holky jeste co chcete! U nás je už tak "DIETNO" až mi je z toho zle! A tenhle bůček,ten bych si dal hned teď!!Pět dní ale bych taky nevydržel,kdeže!!Ale rozhodně věřím,že recept vynikající

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    17. 7. 2008 20:24

    Já bůček miluji,ale už vlastně hodně dlouho nevím,jak chutná.Je univerzální,dá se z něj dělat všechno i ražničí a řízky.Určitě už někdo vyzkoušel řízky z bůčku.A kdo ne,ať neváhá

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    17. 7. 2008 17:55

    já prostě si bůček zakazuju,ale jsou u nás lidé,kteří to taky nesmějí a musejí to vyzkoušet,co kdyby o něco přišli :-)))Ale taky si myslím.že 5 dní je moc :-)))(ne pro to proležení samozřejmě)

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    17. 7. 2008 16:24

    Nedovedu si vůbec představit,že bych vydržela 5 dní čekat,než bych ho aspoň zkusila.Ale vypadá to opravdu žravě.

  • Tarari .
    Tarari . |

    29. 2. 2008 17:46

    Nevím, jestli jsou skvrny na slunci či co, ale samozřejmě má být Z be-be sušenek....

  • Tarari .
    Tarari . |

    29. 2. 2008 16:20

    Tenhle bůček mám v receptech už několik let.... Je to velice "dietní" jídlo, ale tak žravé!!!! Zrovna dneska jsem ho nesla do práce spolu se střechou s be-be sušenek.... Spolupracovníci i kolegyně se mohli umlátit! Skvělé! (Teda ne že se mohli umlátit, ale jak to bylo dobré!)

  • Roman Przepiora
    Roman Przepiora |

    21. 2. 2008 18:35

    Je to moc fajn.. Jen jediný problém to má.. Těch pět dní se nikdy ten bůček nedožije:)DDDDDDDD

  • Pavlína
    Pavlína |

    19. 11. 2007 09:16

    Dávám velikou jedničku, protože je to veliká dobrota.

  • Martina
    Martina |

    10. 4. 2006 16:20

    Bůček byl celý takový nazelenalý, asi od toho česneku. A příště koupím bez kostí a libovější, teď jsme to měli u těch kostí ještě trochu krvavé.

  • Anonym
    Anonym |

    31. 3. 2006 15:27

    Martino, to nevadí, ty kosti vyloupnete, až bude uleželý.

  • Martina
    Martina |

    31. 3. 2006 11:22

    No jo jenže já ho uvařila a pak i s kostmi naložila. Mám ho v lednici už naložený.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    31. 3. 2006 10:31

    Martino,kosti nevadí.Když bok po uvaření vyndáte,hned vyloupněte kosti a odlomte od chrupavek,ty už pak jdou rozkrájet.Nebo je také vypreparujte,ale já to nedělám,protože je muž schroupe i s bůčkem,někdy se rozdělí i se psem.:-)

  • Martina
    Martina |

    31. 3. 2006 08:23

    Tak už je v lednici, třičtvrtě kila. Akorát že jsem omylem koupila bok s kostí, tak to budu muset pak nějak od té kosti odkrojit. Doufám, že to hodně nevadí.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    29. 3. 2006 07:00

    Martinka, na tej štvorke si zase niekto zgustol : ))) Ten bôčik je skutočne výborný.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    28. 3. 2006 14:16

    Martino, kupte si celé kilo, nebo pak budete litovat. Je to delikatesa, budu dělat na velikonoce koledníkům.

  • Martina
    Martina |

    28. 3. 2006 13:03

    Vypadá to nádherně. Zítra jdu koupit bůček a vyzkouším, ale raději jen z půl kila. Akorát nechápu proč máte v hodnocení za 4, když to tady spíš každý chválí.

  • Marsí
    Marsí |

    27. 2. 2006 12:54

    Také dělám...je to vynikající...akorát je mi vždycky trochu šoufl, protože to většinou přeženu s množstvím....:o)))

  • pavel kotowski
    pavel kotowski |

    16. 1. 2006 18:58

    Vynikajici,dlouho jsem takovou dobrotu nejedl.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    18. 10. 2005 08:52

    Kazaline, budte trpelivy a vysledek pak se vam bude zdat "bozsky" :-)) Mam podobny recept ze Slovenska a je to lahudka! Manzel ma povoleno tech 5 dny jen chodit se divat do lednice a pricihnout nejvic k obalu:-))

  • Kazalin
    Kazalin |

    17. 10. 2005 23:07

    To nemůže těch 5 dní, ani 3 dny v lednici vydržet. Takovému bůčku dávám den, maximálně 2 a to už snad jen půlce bůčku. ;-)

  • Dana Minaříková
    Dana Minaříková |

    17. 1. 2005 07:45

    Dělám tenhle bůček podobně: libovější bůček uvařím doměkka s přídáním soli, celého pepře a bobkového listu. Než zchladne, v misce si smíchám asi po jedné lžičce mletý pepř,sůl, sladkou i pálivou papriku, kari, ďábelské koření, trochu chilli (prostě co komu chutná). Potom ještě teplé maso co nejvíc prošpikuji rozpůlenými stroužky česneku (zůstane v mase čerstvý a křupavý) a obalím v připravené směsi koření. Nechám asi 3 dny uležet v lednici a pak krájím na tenké plátky. Výborné s čerstvým chlebem a kyselou okurkou.