Holandská hrachová kaše

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
120 minut
4
porce
neuvedeno
autor: imagoimagor

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hrách
    • 500
      g vepřové kotlety
    • 1
      ks pórek
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g uzená slanina
    • 1
      ks mrkev
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř celý
    • 100
      g celer

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Půlený hrách pořádně propláchneme a namočíme si jej předem na několik hodin do studené vody. Pak ho v téže vodě dáme vařit. Nejdříve vaříme bez pokličky a vzniklou pěnu odebereme naběračkou. Po 10 min přikryjeme a vaříme dalších 15 min. Pak do hrnce přidáme kotletu s kostí a slaninu. Až maso změkne, vyndáme ho a vložíme do hrnce očištěný a nakrájený pórek, mrkev, brambory, cibuli a celer. Vaříme, dokud hrách a zelenina nejsou měkké a nevznikne hustá kaše. V případě potřeby musíme kaši v poslední fázi míchat, aby se nepřipálila, nebo naředit vodou. Nakonec kaši dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem a vložíme do ní pokrájené maso z kotlety.

Komentáře k receptu

  • renata
    renata |

    16. 2. 2014 12:30

    Chci je podoktnout takou malickost , jestli to ma byt opravdu podle Holandanu tak tady to je polevka ktera je tak husta ze v ni stoji lzice a jmenuje se snert. Ale to je jedno, hlavne kdyz chutna. ;-)

  • Wolfik
    Wolfik |

    7. 4. 2011 19:13

    Chutna to skvele!!!

  • hanysek
    hanysek |

    21. 1. 2011 12:54

    No nezkoušel jsem to,ale to musí být semtexový nápoj podle toho jen hrušková voda. :-D

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    11. 10. 2010 13:04

    To se mi líbí :-)