Autor:

Holandská hrachová kaše

120 minut PT0H120M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Hrách 400 g
Vepřové kotlety 500 g
Pórek 1 ks
Brambory 4 ks
Cibule 1 ks
Uzená slanina 200 g
Mrkev 1 ks
Česnek 4 stroužek
Sůl  
Pepř celý  
Celer 100 g
Holandská hrachová kaše

Postup přípravy:

Půlený hrách pořádně propláchneme a namočíme si jej předem na několik hodin do studené vody. Pak ho v téže vodě dáme vařit. Nejdříve vaříme bez pokličky a vzniklou pěnu odebereme naběračkou. Po 10 min přikryjeme a vaříme dalších 15 min. Pak do hrnce přidáme kotletu s kostí a slaninu. Až maso změkne, vyndáme ho a vložíme do hrnce očištěný a nakrájený pórek, mrkev, brambory, cibuli a celer. Vaříme, dokud hrách a zelenina nejsou měkké a nevznikne hustá kaše. V případě potřeby musíme kaši v poslední fázi míchat, aby se nepřipálila, nebo naředit vodou. Nakonec kaši dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem a vložíme do ní pokrájené maso z kotlety.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Hamburger "smoky dish" Poctivý hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Holandská hrachová kaše

Komentáře

  1. renata   16.02.2014 | 12:30 | reagovat | závadný

    Chci je podoktnout takou malickost , jestli to ma byt opravdu podle Holandanu tak tady to je polevka ktera je tak husta ze v ni stoji lzice a jmenuje se snert. Ale to je jedno, hlavne kdyz chutna. ;-)

  2. Wolfik   07.04.2011 | 19:13 | reagovat | závadný

    Chutna to skvele!!!

  3. hanysek   21.01.2011 | 12:54 | reagovat | závadný

    No nezkoušel jsem to,ale to musí být semtexový nápoj podle toho jen hrušková voda. :-D

  4. Jarka O.   11.10.2010 | 13:04 | reagovat | závadný

    To se mi líbí :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web