Plněný vepřový bůček

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřový bůček méně tučný
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 3
      lžíce mléko
    • 2
      ks houska z předešlého dne
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 2
      lžíce petrželka
    • kmín
    • hlávkový salát
    • 1
      lžíce sádlo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček omyjeme a špičatým ostrým nožem v něm uděláme kapsu.
2
Žloutky rozšleháme v mléce a osolíme. Do této směsi dáme zvlhčit housky nakrájené na kostičky a přimícháme změklé máslo, muškátový květ a nasekanou petrželku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do nádivky.
3
Připravený bůček naplníme nádivkou asi do tří čtvrtin a kapsu uzavřeme špejlí nebo zašijeme režnou nití. Potom maso osolíme, okmínujeme a vložíme do vymazaného pekáče.
4
Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 220 °C/plyn stupeň 4) asi 90 minut. Během pečení maso podléváme a poléváme. Asi po hodině pečení maso obrátíme, vrchní kůžičku nakrájíme na čtverce a přelijeme výpekem. Pekáč už nezakrýváme a při stejné teplotě dopečeme.
5
Plněný bůček nakrájíme na porce a ozdobíme listy hlávkového salátu.
6
Podáváme teplý s bramborovou kaší nebo studený s chlebem.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • harakiros
    harakiros |

    21. 1. 2015 19:39

    Skvělé, prostě skvělé. Doporučuji vyzkoušet, nejlépe s pečenými brambory.

  • kecalek25
    kecalek25 |

    16. 8. 2013 12:28

    Výborný recept ,skvělá chuť ,úžasný nedělní oběd .

  • JanaDe
    JanaDe |

    22. 2. 2012 17:31

    Udělala jsem to přesně podle receptu. Teda až na to, že jsem to pekla skoro 3 hodiny. Ale výsledek super. Moc jsme si pochutnali.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    17. 7. 2008 16:20

    Neměly by se ty žloutky utřít s tím máslem a přidat to koření?Myslím,že v těch rozšlehaných vejcích by to šlo dost špatně

  • Kresinka
    Kresinka |

    27. 5. 2005 09:41

    Přidejte k pečením rozpůlenou cibuli i ve svrchní slupce, je to vynikající