Autor:

Plněný vepřový bůček

Obtížné
Ingredience
Vepřový bůček
méně tučný
750 g
Vejce 2 ks
Sůl  
Mléko 3 lžíce
Houska
z předešlého dne
2 ks
Máslo 1 lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Petrželka 2 lžíce
Kmín  
Hlávkový salát  
Sádlo
na vymazání pekáče
1 lžíce
Plněný vepřový bůček

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Bůček omyjeme a špičatým ostrým nožem v něm uděláme kapsu.
Žloutky rozšleháme v mléce a osolíme. Do této směsi dáme zvlhčit housky nakrájené na kostičky a přimícháme změklé máslo, muškátový květ a nasekanou petrželku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do nádivky.
Připravený bůček naplníme nádivkou asi do tří čtvrtin a kapsu uzavřeme špejlí nebo zašijeme režnou nití. Potom maso osolíme, okmínujeme a vložíme do vymazaného pekáče.
Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 220 °C/plyn stupeň 4) asi 90 minut. Během pečení maso podléváme a poléváme. Asi po hodině pečení maso obrátíme, vrchní kůžičku nakrájíme na čtverce a přelijeme výpekem. Pekáč už nezakrýváme a při stejné teplotě dopečeme.
Plněný bůček nakrájíme na porce a ozdobíme listy hlávkového salátu.
Podáváme teplý s bramborovou kaší nebo studený s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Plněný vepřový bůček

Komentáře

  1. harakiros   21.01.2015 | 19:39 | reagovat |

    Skvělé, prostě skvělé. Doporučuji vyzkoušet, nejlépe s pečenými brambory.

  2. kecalek25   16.08.2013 | 12:28 | reagovat |

    Výborný recept ,skvělá chuť ,úžasný nedělní oběd .

  3. JanaDe   22.02.2012 | 17:31 | reagovat |

    Udělala jsem to přesně podle receptu. Teda až na to, že jsem to pekla skoro 3 hodiny. Ale výsledek super. Moc jsme si pochutnali.

  4. Jana Remková   17.07.2008 | 16:20 | reagovat |

    Neměly by se ty žloutky utřít s tím máslem a přidat to koření?Myslím,že v těch rozšlehaných vejcích by to šlo dost špatně

  5. Kresinka   27.05.2005 | 9:41 | reagovat |

    Přidejte k pečením rozpůlenou cibuli i ve svrchní slupce, je to vynikající

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Trápíte se pitím ovocných smoothies? Děláte největší dietní omyl! Trápíte se pitím ovocných smoothies? Děláte největší dietní omyl!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web