Autor:

Plněný vepřový bůček

Obtížné
Ingredience
Vepřový bůček
méně tučný
750 g
Vejce 2 ks
Sůl  
Mléko 3 lžíce
Houska
z předešlého dne
2 ks
Máslo 1 lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Petrželka 2 lžíce
Kmín  
Hlávkový salát  
Sádlo
na vymazání pekáče
1 lžíce
Plněný vepřový bůček

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Bůček omyjeme a špičatým ostrým nožem v něm uděláme kapsu.
Žloutky rozšleháme v mléce a osolíme. Do této směsi dáme zvlhčit housky nakrájené na kostičky a přimícháme změklé máslo, muškátový květ a nasekanou petrželku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do nádivky.
Připravený bůček naplníme nádivkou asi do tří čtvrtin a kapsu uzavřeme špejlí nebo zašijeme režnou nití. Potom maso osolíme, okmínujeme a vložíme do vymazaného pekáče.
Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 220 °C/plyn stupeň 4) asi 90 minut. Během pečení maso podléváme a poléváme. Asi po hodině pečení maso obrátíme, vrchní kůžičku nakrájíme na čtverce a přelijeme výpekem. Pekáč už nezakrýváme a při stejné teplotě dopečeme.
Plněný bůček nakrájíme na porce a ozdobíme listy hlávkového salátu.
Podáváme teplý s bramborovou kaší nebo studený s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Plněný vepřový bůček

Komentáře

  1. harakiros   21.01.2015 | 19:39 | reagovat |

    Skvělé, prostě skvělé. Doporučuji vyzkoušet, nejlépe s pečenými brambory.

  2. kecalek25   16.08.2013 | 12:28 | reagovat |

    Výborný recept ,skvělá chuť ,úžasný nedělní oběd .

  3. JanaDe   22.02.2012 | 17:31 | reagovat |

    Udělala jsem to přesně podle receptu. Teda až na to, že jsem to pekla skoro 3 hodiny. Ale výsledek super. Moc jsme si pochutnali.

  4. Jana Remková   17.07.2008 | 16:20 | reagovat |

    Neměly by se ty žloutky utřít s tím máslem a přidat to koření?Myslím,že v těch rozšlehaných vejcích by to šlo dost špatně

  5. Kresinka   27.05.2005 | 9:41 | reagovat |

    Přidejte k pečením rozpůlenou cibuli i ve svrchní slupce, je to vynikající

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web