Autor:

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Hladká mouka 3,5 hrnek
Kmín 2 lžíce
Jedlá soda 1 lžička
Sůl 3/4 lžička
Podmáslí 1,5 hrnek
Rozinky 1 balíček
Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

Ze všech přísad vypracujte těsto. Můžete z něj vypracovat větší bochníček, vložit ho do chlebíčkové formy nebo vytvarovat několik menších bochánků, které se na povrchu nařezávají do kříže. Troubu předehřejte na 250 °C a chléb dejte péci, až kůrka hezky zezlátne a zpevní.
Chléb je hotový za 25 až 35 minut podle velikosti, když na poklep takzvaně zvoní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Komentáře

  1. Chynin   06.02.2013 | 18:49 | reagovat |

    dobré, rychlé, jednoduché, už tvořím vlastní varianty téhož :-)

  2. spyty   13.01.2013 | 22:47 | reagovat |

    je to jako slané nebo sladké?

    1. Kamila B.   14.01.2013 | 8:18 | reagovat |

      Pravděpodobně slané. :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web