Autor:

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Hladká mouka 3,5 hrnek
Kmín 2 lžíce
Jedlá soda 1 lžička
Sůl 3/4 lžička
Podmáslí 1,5 hrnek
Rozinky 1 balíček
Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

Ze všech přísad vypracujte těsto. Můžete z něj vypracovat větší bochníček, vložit ho do chlebíčkové formy nebo vytvarovat několik menších bochánků, které se na povrchu nařezávají do kříže. Troubu předehřejte na 250 °C a chléb dejte péci, až kůrka hezky zezlátne a zpevní.
Chléb je hotový za 25 až 35 minut podle velikosti, když na poklep takzvaně zvoní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Komentáře

  1. Dáda z Prahy   03.03.2017 | 9:21 | reagovat |

    Soda bread je běžný v Irsku, ochutnala jsem ho - není to nic zvláštního.

  2. Chynin   06.02.2013 | 18:49 | reagovat |

    dobré, rychlé, jednoduché, už tvořím vlastní varianty téhož :-)

  3. spyty   13.01.2013 | 22:47 | reagovat |

    je to jako slané nebo sladké?

    1. Kamila B.   14.01.2013 | 8:18 | reagovat |

      Pravděpodobně slané. :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web