Kuřecí maso na žampionech

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
70 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Bara28K

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí stehna
    • 250
      g čerstvé žampiony
    • 1
      ks cibule
    • sádlo
    • hladká mouka
    • sůl
    • 1
      lžíce ocet
    • 1200
      ml horká voda
    • 1
      kelímek smetana na vaření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájíme 1 menší cibuli na drobné kostičky. Kuřecí stehna si vykostíme a nakrájíme je na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
2
V nižším hrnci si rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme kuřecí maso, které zlehka opečeme a zaprášíme moukou, dobře promícháme. Přidáme pokrájené žampiony, celou směs osolíme podle chuti a zalijeme horkou vodou. Necháme 15 minut dusit (dokud žampiony nezměknou).
3
Až žampiony změknou, přidáme smetanu na vaření (pro alergiky, jako jsem já, doporučuji sušenou sójovou smetanu "Zajíc" z lékárny). Pro dochucení přídáme lžíci octa.
4
Podáváme s těstovinami nebo rýží.
Zařazení: Maso Pokrmy Z hub Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.