Indické kuře Tikka Masala

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí prsa
  • Marináda
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      lžíce mletý kmín
    • koriandr - mletý půl lžíce
    • 1
      lžička kurkuma
    • 3
      stroužek česnek
    • zázvor jeden a půl centimetru - utřený v pastu spolu s česnekem
    • sůl
    • chilli půl lžičky
  • Omáčka
    • 1
      ks cibule střední/ větší
    • 1
      ks červená paprika
    • 10
      ks kešu oříšky
    • 1
      lžička mletý kmín
    • koriandr - mletý půl lžičky
    • 3
      ks hřebíček
    • skořice půl lžičky
    • kardamom 2 tobolky
    • 2
      lžička čubrica lístky pískavice
    • 4
      lžička rajčatové pyré
    • 1
      lžíce máslo
    • olej
    • chilli podle chuti
    • sůl
    • 1
      šálek smetana nebo kokosové mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Nakrájejte kuře na kostky a naložte je do marinády alespoň na půl hodiny.
2
Nakrájenou cibulku, kešu a červenou papriku orestujte na pánvi na trošce oleje, dokud nezačne cibulka hnědnout. Odstavte a nechte trochu vychladnout. Pak rozmixujte na pyré.
3
Než vám cibulka s paprikou vychladne, vyjměte kuře z marinády a ogrilujte (nebo opečte na stejné pánvi).
4
Mezitím si v hmoždíři rozbijte kardamom, hřebíček (můžete přidat i další koření - tlučením uvolníte chutě a vůni).
5
Vyjměte, rozpusťte máslo a přidejte trochu oleje. Přidejte koření a orestujte ho necelou minutku - opatrně, aby se nepřipálilo. Pak přidejte pyré z papriky a cibule a restujte další 2 minutky.
6
Přidejte chilli, sůl a protlak. Promíchejte pořádně a přidejte smetanu. Pak přidejte čubricu, zbytek marinády (pokud vám trochu zbyla) a kuřecí kousky. Nechte 5 minutek prohřát, dochuťte solí a chilli. Pokud chcete trochu řidší omáčku, přidejte trochu smetany.
7
Podávejte s rýži nebo Naan chlebem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.