Autor:

Indické kuře Tikka Masala

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí prsa 2 ks
Marináda
Bílý jogurt 1 kelímek
Mletý kmín 1 lžíce
Koriandr - mletý
půl lžíce
 
Kurkuma 1 lžička
Česnek 3 stroužek
Zázvor
jeden a půl centimetru - utřený v pastu spolu s česnekem
 
Sůl  
Chilli
půl lžičky
 
Omáčka
Cibule
střední/ větší
1 ks
Červená paprika 1 ks
Kešu oříšky 10 ks
Mletý kmín 1 lžička
Koriandr - mletý
půl lžičky
 
Hřebíček 3 ks
Skořice
půl lžičky
 
Kardamom
2 tobolky
 
Čubrica
lístky pískavice
2 lžička
Rajčatové pyré 4 lžička
Máslo 1 lžíce
Olej  
Chilli
podle chuti
 
Sůl  
Smetana
nebo kokosové mléko
1 šálek
Indické kuře Tikka Masala

Postup přípravy:

Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Nakrájejte kuře na kostky a naložte je do marinády alespoň na půl hodiny.
Nakrájenou cibulku, kešu a červenou papriku orestujte na pánvi na trošce oleje, dokud nezačne cibulka hnědnout. Odstavte a nechte trochu vychladnout. Pak rozmixujte na pyré.
Než vám cibulka s paprikou vychladne, vyjměte kuře z marinády a ogrilujte (nebo opečte na stejné pánvi).
Mezitím si v hmoždíři rozbijte kardamom, hřebíček (můžete přidat i další koření - tlučením uvolníte chutě a vůni).
Vyjměte, rozpusťte máslo a přidejte trochu oleje. Přidejte koření a orestujte ho necelou minutku - opatrně, aby se nepřipálilo. Pak přidejte pyré z papriky a cibule a restujte další 2 minutky.
Přidejte chilli, sůl a protlak. Promíchejte pořádně a přidejte smetanu. Pak přidejte čubricu, zbytek marinády (pokud vám trochu zbyla) a kuřecí kousky. Nechte 5 minutek prohřát, dochuťte solí a chilli. Pokud chcete trochu řidší omáčku, přidejte trochu smetany.
Podávejte s rýži nebo Naan chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
4+
2.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 4+ (hodnoceno 2x)
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Indické kuře Tikka Masala

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web