Autor:

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Václavky
nebo jiné houby (hlíva, hřiby, bedly...) 200 -
250 g
Plátky krkovičky bez kosti
větší
3 ks
Olej
nebo sádlo
 
Cibule
velká
1 ks
Česnek 3 stroužek
Moravská slanina
nebo anglická, váhalova...
200 g
Bylinky
dle chuti: rozmarýn, tymián, majoránka...
 
Vývar
na podlévání - dle potřeby
 
Jíška
nebo hladká mouka na zahuštění
 
Sůl  
Pepř mletý  
Mletý kmín
- není nutný
 
Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z hub, Vepřové

Do vymazaného pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na kostky pokrájenou slaninu, pokrájené, spařené a okapané houby a bylinky dle chuti. Na to všechno položíme naklepané, po stranách nakrojené plátky osolené a opepřené krkovičky, které trošku podlijeme vývarem. Vše zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů péct na cca 40 minut. Pak odklopíme a za občasného podlévání dopečeme do měkka a do barvy. Maso pak vyndáme, přidáme vývar dle potřeby a požadovaného množství omáčky (sosu), ten zahustíme jíškou či moukou (rozmíchaná v malém množství vody) a provaříme, případně ještě dochutíme solí, kmínem a pepřem. Plátky masa vrátíme do pekáče prohřát.

Podáváme s bramborovými noky, šiškami, knedlíkem, rýží, těstovinami...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19 x
1-
4.67 19 5 1
Recepty na víkend: Dušené hrušky a karamelizovaná jablíčka Články z

Komentáře k receptu: Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Komentáře

  1. Ročková   12.11.2016 | 12:17 | reagovat |

    Vynikající omáčka. Má naší velkou pochvalu :-)

  2. Diana   30.10.2016 | 17:21 | reagovat |

    Vynikající omáčka. Doporučuji.

  3. Vlasta Havlíková   31.08.2016 | 14:20 | reagovat |

    Dnes jsem dělala k obědu s bramborem a moc jsme si pochutnali :-) . Rychlí a maso se nemusí tolik hlídat jako na plotně :-) :-[ :-*

  4. Veronika Bohatová   12.08.2016 | 10:39 | reagovat |

    Měli jsme jí včera k obědu a určitě jí můžu za nás všechny doporučit, protože byla jak od profíka. Skvělá chuť a žádné složitosti kolem vaření, což jsou hlavně pro mně body k dobru. Děkuji za recept :-)) <:-) :-* :-) :-)) :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web