Autor:

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Václavky
nebo jiné houby (hlíva, hřiby, bedly...) 200 -
250 g
Plátky krkovičky bez kosti
větší
3 ks
Olej
nebo sádlo
 
Cibule
velká
1 ks
Česnek 3 stroužek
Moravská slanina
nebo anglická, váhalova...
200 g
Bylinky
dle chuti: rozmarýn, tymián, majoránka...
 
Vývar
na podlévání - dle potřeby
 
Jíška
nebo hladká mouka na zahuštění
 
Sůl  
Pepř mletý  
Mletý kmín
- není nutný
 
Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z hub, Vepřové

Do vymazaného pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na kostky pokrájenou slaninu, pokrájené, spařené a okapané houby a bylinky dle chuti. Na to všechno položíme naklepané, po stranách nakrojené plátky osolené a opepřené krkovičky, které trošku podlijeme vývarem. Vše zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů péct na cca 40 minut. Pak odklopíme a za občasného podlévání dopečeme do měkka a do barvy. Maso pak vyndáme, přidáme vývar dle potřeby a požadovaného množství omáčky (sosu), ten zahustíme jíškou či moukou (rozmíchaná v malém množství vody) a provaříme, případně ještě dochutíme solí, kmínem a pepřem. Plátky masa vrátíme do pekáče prohřát.

Podáváme s bramborovými noky, šiškami, knedlíkem, rýží, těstovinami...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
1-
4.65 18 5 1
Zkažené, nebo ještě k jídlu? Jak poznáte, kdy vyhodit potraviny? Články z

Komentáře k receptu: Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Komentáře

  1. Ročková   12.11.2016 | 12:17 | reagovat |

    Vynikající omáčka. Má naší velkou pochvalu :-)

  2. Diana   30.10.2016 | 17:21 | reagovat |

    Vynikající omáčka. Doporučuji.

  3. Vlasta Havlíková   31.08.2016 | 14:20 | reagovat |

    Dnes jsem dělala k obědu s bramborem a moc jsme si pochutnali :-) . Rychlí a maso se nemusí tolik hlídat jako na plotně :-) :-[ :-*

  4. Veronika Bohatová   12.08.2016 | 10:39 | reagovat |

    Měli jsme jí včera k obědu a určitě jí můžu za nás všechny doporučit, protože byla jak od profíka. Skvělá chuť a žádné složitosti kolem vaření, což jsou hlavně pro mně body k dobru. Děkuji za recept :-)) <:-) :-* :-) :-)) :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web