Autor:

Spaghetti al limone

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Špagety
italské
400 g
Extra panenský olivový olej 6 lžíce
Strouhaný parmazán
jemně strouhaný
4 lžíce
Parmazán
hoblinky dle chuti
 
Citron
kůra i šťáva
2 ks
Bazalka
2 hrstky sekané
 
Sůl  
Pepř celý
mletý
 
Spaghetti al limone

Postup přípravy:

Špagety uvaříme al dente. Scedíme.

V misce smícháme olej, parmazán a citronovou šťávu na hladkou kašičku. Přidáme ke špagetám a pořádně promícháme. Osolíme a opepříme dle chuti. Opět promícháme.

Nandáme na talíř, posypeme kůrou z citronu, bazalkou a hoblinami z parmazánu.

Tento recept jsem objevila někde na netu a opravdu mne nadchnul!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
3
3 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 1x)
Sezona jarních dobrot Sezóna jarních dobrot: Využijte čerstvou zeleninu, bylinky a mladé maso Články z

Komentáře k receptu: Spaghetti al limone

Komentáře

  1. Jirka   05.05.2013 | 21:31 | reagovat | závadný

    A kdyz strouhate kuru z citronu, tak davejte pozor at strouhate pouze tu zlutou cast. Ta bila blana je horka tak pozor:-)

    1. SKSandy   13.12.2013 | 23:44 | reagovat | závadný

      tak to je snad každému jasné :-)

  2. Jirka   05.05.2013 | 21:29 | reagovat | závadný

    Doporucil bych misto oleje pouzit na porci cca 40g masla, nechat ho rozpustit nasypat citronovou kuru z jednoho citronu, stavu z pulky citronu. Nechat lehce tahnou a az vznikne na masle pena, tak tu odebrat.
    Uvarene taglitelle, nebo lingune, proste nejake sirsi testoviny(kvuli lepsimu ulpeni omacky) uvarene samozrejme al dente pridat k omacce. Parkrat prohodit na panvi a servirovat na talir. Bazalku nahrubo nakrajet, syr a je hotovo.
    Spousta lidi pouziva olivovy olej, ale lepsi chuti dosahnete prave s maslem(ne margarin a ostatni blbosti).
    Super letni recept mimochodem a nebojte se trosicku investovat do testovin. Ze spaget za 10kc se sice naji cela rodina, ale kdyz uz si date praci s tim udelat si neco dobreho, tak se to nebude kazit nejakymi nudlemi:-))Ja si kupuju asi 500g testovin za necelych 40kc a je to PARADA:-))

    1. SKSandy   13.12.2013 | 23:47 | reagovat | závadný

      Já většinou také používám máslo, protože rozhodně je jeho chuť nenahraditelná. Nicméně toto je Italské jídlo a ten oliváč se sem hodí tak nějak víc...
      Ohledně špaget ... ono je taky potřeba kupovat skutečně italské špagety, na kterých to krásně drží a ne ty naše, ze kterých vše sleze. Jsou dražší, ale ne zas tak moc, aby si je člověk nemohl dopřát :-) <:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web