Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4x
2- 1 5
Autor:

Špagety Carbonara

30 minut
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Špagety 400 g
Sůl  
Olivový olej 1 lžíce
Anglická slanina 250 g
Máslo  
Sýr
parmazán
100 g
Vejce 6 ks
Smetana ke šlehání 3 lžíce
Pepř mletý  
Muškátový oříšek
nastrouhaný
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Špagety vložíme do vroucí mírně osolené vody s olivovým olejem a uvaříme „al dente“ (akorát) - cca 8-10 minut. Scedíme a udržujeme teplé. Slaninu nakrájíme na kostičky a opekáme asi 5 minut na rozpuštěném másle. Často mícháme, aby se nepřiškvařila. Nastrouhaný parmazán smícháme s vejci a šlehačkou. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem. Špagety přidáme k opečené slanině a přilijeme směs smetany a vajec. Nakonec ochutíme mletým pepřem a ihned podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 4x)
Bramboráky se špenátem a čedarem Bramboráky na 4 způsoby Články z

Komentáře k receptu: Špagety Carbonara

Komentáře

  1. Verunka   04.08.2015 | 15:21 | reagovat | závadný

    Bože to je ale prasárna. Kdo to kdy viděl spác to špaget carbonara smetanu. Lidi přestaňte vařit tyhle rádoby italský recepty a podívejte se na originál. To už tam rovnou místo parmazánu můžete nacpat ajdámek a již místo zmíněné soli a pepře vegetu. Jen se ládujte hnusem.

  2. Andrea   03.08.2015 | 11:32 | reagovat | závadný

    Opravdu tolik vajec?

  3. Lukáš   06.05.2015 | 19:58 | reagovat | závadný

    Tento recept je totální nesmysl....
    žádná smetana, žádnej bílek, žádná slanina ani muškátovej oříšek

  4. michal   20.10.2014 | 13:38 | reagovat | závadný

    Ano smetanu tam dáváme protože to pak líp chutná kapiš to?

  5. Simi   26.08.2014 | 12:40 | reagovat | závadný

    Co to je ?
    Můžete mi někdo vysvětlit ,proč do těch špaget dáváte smetanu ?
    A nebo ,proč tam dáváte celá vejce ?
    A ten muškátový oříšek mě odrovnal úplně :)
    Bez urážky ,ale tomuhle se nemůže říkat Carbonara !

1 2 3 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web