Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4x
2- 1 5
Autor:

Špagety Carbonara

30 minut
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Špagety 400 g
Sůl  
Olivový olej 1 lžíce
Anglická slanina 250 g
Máslo  
Sýr
parmazán
100 g
Vejce 6 ks
Smetana ke šlehání 3 lžíce
Pepř mletý  
Muškátový oříšek
nastrouhaný
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Špagety vložíme do vroucí mírně osolené vody s olivovým olejem a uvaříme „al dente“ (akorát) - cca 8-10 minut. Scedíme a udržujeme teplé. Slaninu nakrájíme na kostičky a opekáme asi 5 minut na rozpuštěném másle. Často mícháme, aby se nepřiškvařila. Nastrouhaný parmazán smícháme s vejci a šlehačkou. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem. Špagety přidáme k opečené slanině a přilijeme směs smetany a vajec. Nakonec ochutíme mletým pepřem a ihned podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Recepty
Prohlížejících: 8
Autor: Recepty
Prohlížejících: 4
Autor: recepty73
Prohlížejících: 3
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 4x)
Krém s lesním ovocem Články z

Komentáře k receptu: Špagety Carbonara

Komentáře

  1. michal   20.10.2014 | 13:38 | reagovat | závadný

    Ano smetanu tam dáváme protože to pak líp chutná kapiš to?

  2. Simi   26.08.2014 | 12:40 | reagovat | závadný

    Co to je ?
    Můžete mi někdo vysvětlit ,proč do těch špaget dáváte smetanu ?
    A nebo ,proč tam dáváte celá vejce ?
    A ten muškátový oříšek mě odrovnal úplně :)
    Bez urážky ,ale tomuhle se nemůže říkat Carbonara !

  3. Maja   03.04.2014 | 20:01 | reagovat | závadný

    Naprosto vyborne, dik za recept :-) misto parmazanu jsem dala o neco levnejsi syr Padano a trochu vic smetany

  4. hanzakar   29.09.2012 | 18:02 | reagovat | závadný

    Moc jsme si pochutnali, jen jsem slaninu neopékala na másle, sama si pustí hodně tuku. Výborný vydatný oběd. Dávám jedna.

  5. Nicol   08.04.2011 | 16:58 | reagovat | závadný

    Lucie: jenomže když tomu dáte název Carbonara, tak to musíte vařit přesně podle receptu. A tenhle není dobrý. Mám dost kamarádů Italů, kteří se chytají za hlavu, když slyší, co provádíme s jejich jídly. Souhlasím s Fojtou. Pusťte si (pokud nevěříte) alespoň Ital v kuchyni, když už nic jiného - tam přímo říká, že smetana prostě ne. Výmysl Čechů, co przní cizí kuchyni (viz. čínská kuchyně)

    1. Raduz   10.07.2014 | 19:26 | reagovat | závadný

      Přesně taak,v Carbonara nemá smetana vůbec co dělat...

    2. Pavel   14.11.2014 | 10:19 | reagovat | závadný

      nikdo ale neví jestli špagety carbonara opravdu vymyslely italové :-D takže neprzníme jejich kuchyni!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X