Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4x
2- 1 5
Autor:

Špagety Carbonara

30 minut
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Špagety 400 g
Sůl  
Olivový olej 1 lžíce
Anglická slanina 250 g
Máslo  
Strouhaný sýr
parmazán
100 g
Vejce 6 ks
Šlehačka ve spreji 3 lžíce
Pepř mletý  
Muškátový oříšek
nastrouhaný
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Špagety vložíme do vroucí mírně osolené vody s olivovým olejem a uvaříme „al dente“ (akorát) - cca 8-10 minut. Scedíme a udržujeme teplé. Slaninu nakrájíme na kostičky a opekáme asi 5 minut na rozpuštěném másle. Často mícháme, aby se nepřiškvařila. Nastrouhaný parmazán smícháme s vejci a šlehačkou. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem. Špagety přidáme k opečené slanině a přilijeme směs smetany a vajec. Nakonec ochutíme mletým pepřem a ihned podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 4x)
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Špagety Carbonara

Komentáře

  1. Maja   03.04.2014 | 20:01 | reagovat | závadný

    Naprosto vyborne, dik za recept :-) misto parmazanu jsem dala o neco levnejsi syr Padano a trochu vic smetany

  2. hanzakar   29.09.2012 | 18:02 | reagovat | závadný

    Moc jsme si pochutnali, jen jsem slaninu neopékala na másle, sama si pustí hodně tuku. Výborný vydatný oběd. Dávám jedna.

  3. Nicol   08.04.2011 | 16:58 | reagovat | závadný

    Lucie: jenomže když tomu dáte název Carbonara, tak to musíte vařit přesně podle receptu. A tenhle není dobrý. Mám dost kamarádů Italů, kteří se chytají za hlavu, když slyší, co provádíme s jejich jídly. Souhlasím s Fojtou. Pusťte si (pokud nevěříte) alespoň Ital v kuchyni, když už nic jiného - tam přímo říká, že smetana prostě ne. Výmysl Čechů, co przní cizí kuchyni (viz. čínská kuchyně)

    1. Raduz   10.07.2014 | 19:26 | reagovat | závadný

      Přesně taak,v Carbonara nemá smetana vůbec co dělat...

  4. Fojta   11.12.2010 | 21:00 | reagovat | závadný

    Do špaget carbonara se nedává smetana ani muškátový oříšek. A z vajec vetšinou jenom žloutky. Ještě se dává na začátku na olivový olej opéct do zlatova česnek, který má ovonět olej, pak vyhodit Olivový olej bych nedal do vody ke špagetám, ale na pánev ke slanině a česneku (klidně s kouskem másla). Slanina, která se dává do carbonara není anglická slanina - bud pancetta, nebo nejaka jina sušená slanina, pripadně kvalitní uzený bok. Angl. slanina je chutove neco uplne jineho.

    1. Lucie   17.03.2011 | 13:24 | reagovat | závadný

      Nikdo Vás nenutí vařit to takhle. Já recept vyzkoušela a byl vynikající. Myslím že záleží na každém jak mu to chutná a navíc ne vše a zvlášť vaření se musí řídit přesnými předpisy pak bychom jedli jen samá stejná nudná jídla.

      1. Tomas   04.05.2011 | 17:15 | reagovat | závadný

        Musím s Lucií souhlasit, byla by to nuda kdyby všechna jídla vypadala stejně a stejně chutnala, a ke Carbonara má její recept velmi blízko, tak proč ne. Je to báječné...

        1. dr   08.07.2014 | 20:48 | reagovat | závadný

          Tady jde ale o to, že když se tam dá smetana, tak to nejsou spagety carbonara :-)

  5. Martina Žilová   14.11.2009 | 7:08 | reagovat | závadný

    výborné a rychlé, celá rodina si pochutnala, akorát té šlehačky jsem dala více - ( 2dcl )

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X