Autor:

Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš

Snadné
Ingredience
Listové těsto
2 X 400g
800 g
Smetana ke šlehání
33% a víc, 3 X 250 ml
750 ml
Vanilkový cukr 2 ks
Ztužovač šlehačky 1 ks
Mléko 800 ml
Vanilkový pudink 2 ks
Máslo 50 g
Cukr krupice
3 -
4 lžíce
Moučkový cukr  
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš

Postup přípravy:

Listová těsta vyválíme na pomoučněném stole na velké pláty. Jeden plát uděláme o něco větší a vyložíme jím hluboký velký plech i do stran, druhý můžeme nechat na nízkém plechu. Plechy nemusíme vymazávat ani vykládat pečícím papírem, nic se nepřilepí. Vyválené pláty propícháme vidličkou nebo špejlí, aby se při pečení zbytečně moc nenafukovaly a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Pak necháme vychladnout a připravíme si pudink.

750 ml mléka osladíme, přivedeme k varu, za stálého míchání přilijeme dva pudinky rozmíchané ve zbylém mléku. Povaříme dle návodu, odstavíme a ihned přidáme máslo, které za stálého míchání necháme v pudinku rozpustit. Pak pudink nalijeme na upečený plát s vyššími okraji a rovnoměrně rozetřeme. Necháme dobře vychladit.

Smetanu si vyšleháme s jedním ztužovačem, vanilkovými cukry a moučkovým cukrem dle chuti (nemusí být) do tuha. Vychladlý pudink rovnoměrně rozetřeme šlehačkou, zaklopíme druhým plátem pečeného listového těsta a dáme do chladna na den proležet.

Krájíme ostrým pilkovým nožem. Před podáváním jemně pocukrujeme.

Před pečením vrchního plátu můžeme rovnou těsto nakrájet na čtverečky (porce) a pak jen naskládat již pokrájené na smetanovou vrstvu. Krájet se dá těsto dobře rádýlkem nebo nožem na pizzu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
5 10 5 1
Beránek naslano i nasladko Články z

Komentáře k receptu: Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš

Komentáře

  1. Blanka   13.11.2016 | 16:26 | reagovat |

    Jednodušejší řezy neznám,a navíc jsou výborný.

  2. Kamila   16.05.2016 | 18:40 | reagovat |

    Tohle jsou nejoblíbenější řezy naší početné rodinky. Peču je skoro s železnou pravidelností.

  3. Věra Pospíšilová   22.02.2015 | 22:05 | reagovat |

    Rychle hotové řezy s efektním výsledkem. Vypadají luxusně a chutnají ještě líp. Jsem zvědavá jaké budou zítra, jestli těsto zůstane ještě křupavé.

  4. exborůvka   15.10.2014 | 8:06 | reagovat |

    Jednoduché a velice chutné,doporučuji <3

  5. Tereza   28.08.2014 | 9:26 | reagovat |

    Pudinkový prášek? To myslíte ten "vanilkový pudink - 2ks"? :-|

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web