Autor:

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Snadné
Ingredience
Listové těsto 1 ks
Meruňkový kompot
okapané nebo jiné ovoce dle vaší chuti: broskve, švestky....
 
Smetana ke šlehání
33 %
 
Ovoce
na dozdobení
 
Tvarohová náplň:
Měkký tvaroh 500 g
Mléko 5 dl
Cukr krupice 160 g
Vejce 1 ks
Vanilkový pudink
Dr. Oetker
1 ks
Olej 2 lžíce
Sněhová vrstva:
Bílek 200 ml
Moučkový cukr
dle chuti 4 -
5 lžíce
Sůl
na špičku nože
 
Vanilkový cukr 1 ks
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Postup přípravy:

Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole do velikosti plechu tak, abychom měli vyplněné i jeho okraje. Na těsto naskládáme dobře okapané ovoce dle chuti, to zalijeme tvarohovou náplní, kterou vytvoříme rozmícháním všech uvedených ingrediencí. Náplň je hodně tekutá, ale při pečení nám ztuhne. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do zrůžovění okrajů a ztuhnutí náplně.
Pokud by se nám stalo, že se při pečení začne koláč uprostřed zvedat a praskat, vezmeme si ostrý špičatý nůž a vzduchovou bublinu jednoduše propíchneme a ona zase splaskne.
Když budeme mít koláč téměř upečený, naneseme na něj sněhovou vrstvu, kterou si uděláme do tuha vyšleháním bílků se solí, do kterých nakonec zašleháme cukr dle chuti a koláč vrátíme zpět do trouby.
Pečeme do té doby, než nám sníh na koláči nabude a pěkně zezlátne. Po vyndání z trouby necháme úplně vychladnout.
Krupičky, které se vytvoří na krémeši nejsou na závadu, spíš nám ho pěkně dozdobí.

Krémeš je hodně nadýchaný, lehký a vůbec ne složitý. Podáváme se šlehačkou a kouskem ovoce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.91 11 5 1
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Komentáře

  1. Hanka   20.08.2016 | 8:18 | reagovat |

    Vynikající !!!!!!! Pekla jsem už podruhé, nemá chybu :))

  2. Alena   30.07.2016 | 11:14 | reagovat |

    Nezatuhne a nezatuhne... :-(

  3. Zorka   05.06.2016 | 9:40 | reagovat |

    Dokonalost sama O:-)

  4. Lucie Tothová   26.10.2014 | 18:01 | reagovat |

    Náhodou jsem našla tento recept v komentářích a protože jsem si díky kynutému pečivu našetřila sklenici bílků, neváhala jsem a dala se do díla. Je to naprosto úžasná záležitost a děkuji za recept. Koláč mizí před očima závratnou rychlosti.

  5. J.Tereza   24.10.2014 | 22:51 | reagovat |

    Toto ale nie je krémeš.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web