Autor:

Hrášková polévka se slaninou

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Hrášek
čerstvě naloupaný nebo mražený
500 g
Máslo 50 g
Cibule 1 g
Česnek
2 -
3 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Vývar
dle potřeby, cca
500 ml
Anglická slanina
nebo Váhalova, moravská...
100 g
Hrášková polévka se slaninou

Postup přípravy:

Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme hrášek, nasekaný česnek a krátce také na másle osmažíme. Pak odebereme cca 50 gramů hrášku stranou, přilijeme vývar a vaříme pod poklicí do změknutí hrášku. Poté vše rozmixujeme a pokud chceme mít polévku jemnou, doporučuji ji ještě přes jemný cedník přecedit a propasírovat.

Slaninu pokrájíme a nasucho nebo na malém množství tuku ji na pánvi osmažíme. Pokud to uděláme před přípravou polévky, použijeme výpek ze slaniny místo části másla.

Dle chuti polévku ještě dochutíme solí, pepřem, případně ještě i česnekem, dle potřeby (hustoty) můžeme přilít i vývar, přidáme odebrané kuličky hrášku a vše ještě krátce provaříme. Slaninu do polévky můžeme přisypat buď rovnou před podáváním a nebo s ní polévku zdobíme přímo na talířích.

Přidat můžeme do polévky i pár máslových krutonů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
1
5 14 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 14x)
Recepty na víkend: Dušené hrušky a karamelizovaná jablíčka Články z

Komentáře k receptu: Hrášková polévka se slaninou

Komentáře

  1. Laura   26.10.2016 | 16:53 | reagovat | závadný

    Dojedeno před chvílí a zůstaly jen prázdné talíře :-* :-P doporučuji :-)

  2. Lúca   02.06.2016 | 10:00 | reagovat | závadný

    Dělala jsem včera a byla bez chybičky, určitě zase zopakuji! Brzy!

  3. Andrea Pechova   28.11.2015 | 20:07 | reagovat | závadný

    Slibila jsem rodince ze ji pristi tyden udelam znovu. Je fakt hodne dobra <3 a neda skoro zadnou praci ;-) .

  4. Jana   09.09.2015 | 16:36 | reagovat | závadný

    Je dokonalá. Děkuji za recept.

  5. Honza   06.08.2015 | 20:01 | reagovat | závadný

    Může mi někdo vysvětlit proč sem si leta kupoval hrachovku v pytliku když tahle je mnohem lepší jednoduchá jak facka a mám v ní i slaninu co na pytliku jen slibujou? :'(

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web