Hrášková polévka 2

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
40 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • rostlinný olej
    • 1
      hrst majoránka
    • pepř mletý
    • 400
      g mražený hrášek
    • 1
      l drůbeží vývar
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • bílé pečivo na krutony
    • 80
      g pršut

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečte na másle dozlatova, zaprašte moukou a upražte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem, přiveďte k varu a 15 minut povařte.
2
Přisypte hrášek a majoránku, vařte 5 minut a rozmixujte dohladka, pak vmíchejte smetanu. Osolte, opepřete a prohřejte.
3
Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte pečícím papírem.
4
Pečivo nakrájejte na krutony, rozložte na plech a zastříkejte olejem. Pršut nakrájejte na kousky, přidejte k pečivu a upečte dozlatova. Podávejte společně s polévkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.