Hrášková polévka - jednoduchá

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
15 minut
4
porce
neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hrášek čerstvý nebo mražený
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      špetka majoránka
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • jíška domácí - asi 2 lžíce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrášek krátce povařte v zeleninovém vývaru. Přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku a rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte solí a pepřem, přidejte majoránku. Přidejte jíšku a pořádně rozmíchejte. Nechte ještě chvilku povařit a můžete podávat třeba i s krutony.

Komentáře k receptu

  • airin
    airin |

    28. 6. 2016 13:21

    Výborná, i když jsem místo česneku nakrájela na kolečka bílou část jarní cibulky. S rozškvařenou anglickou slaninou luxusní polévka!

  • Hanka
    Hanka |

    8. 1. 2015 21:12

    Dala jsem ještě muškátový oříšek, protože mi přišla nevýrazná. Nakonec jsme jí snědli ve dvou, pro 4 by tedy nestačila.