Bramborové buchty - kynuté

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžička citronová kůra čerstvě nastrouhaná
    • 200
      g vařené brambory - jemně strouhané
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 180
      ml mléko
    • 30
      g droždí
    • 100
      g máslo rozpuštěné
    • sůl na špičku nože
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks vejce
  • Dále
    • maková náplň
    • tvarohová náplň
    • švestková povidla
    • marmeláda
    • moučkový cukr
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní ingredience a vymícháme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout. Po nakynutí těsto opět propracujeme, rozdělíme na stejně velké dílky, které plníme libovolnou náplní nebo můžeme plnit i ovocem, dobře uzavřeme, spojem pokládáme na olejem dobře vymazaný pekáček těsně vedle sebe. Necháme ještě krátce kynout, pak pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. Po vychladnutí buchty můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
2
Podáváme ke kávě nebo čaji, ale i jako sladký bezmasý hlavní chod.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marie Maxová
    Marie Maxová |

    5. 5. 2017 18:24

    Recept, respektive těsto a následně hotové buchty na mne udělaly velký dojem. Těsto hedvábné a buchty nadýchané, lepší jsem ještě nejedla.

  • Lenka
    Lenka |

    24. 9. 2016 11:22

    Tohle jsou nejlepší buchty.

  • Edita
    Edita |

    8. 4. 2016 20:12

    Těsto jako za odměnu a buchty jako peříčko. Jsem fakt dobrá :-D

  • helca66
    helca66 |

    1. 10. 2015 15:16

    Právě jsem dopekla dvojí dávku a chlap mi povídal,že můžu pomalu zadělat na další pekáč buchet,jak jsou dobré :-) .Jsou krásně nadýchané a těsto bylo jak peříčko.Pekla jsem cca 30-35 min při 170°C na horkovzduch.Recept ukládám a děkuji,buchty jsem nepekla už několik let,ale teď je budu dělat častěji.

  • Šárka Skokanová
    Šárka Skokanová |

    4. 3. 2015 13:09

    Nechci se chlubit, ale měla jsem je lepší než moje mamka, která chválou nad buchtama nešetřila ani trochu. Díky moc za ně.

  • Harantová
    Harantová |

    18. 10. 2014 17:15

    Perfektní těsto.Určitě u něj zůstanu.

  • A.Vomáčková
    A.Vomáčková |

    17. 9. 2014 11:53

    Úžasné!!!!!!!!!Buchty jak z pohádky,jemné a nadýchané.Jiné snad už dělat nebudu,s těstem se pracovalo také moc dobře.

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 3. 2014 17:54

    ...30 gramů, já děkuji ;-)

  • Alasahová
    Alasahová |

    24. 3. 2014 17:34

    kolik toho droždí? děkuji