Autor:

Bramborové buchty - kynuté

Snadné
Těsto
Hladká mouka 500 g
Citronová kůra
čerstvě nastrouhaná
1 lžička
Vařené brambory
- jemně strouhané
200 g
Cukr krupice 80 g
Vanilkový cukr 1 ks
Mléko 180 ml
Droždí 30 g
Máslo
rozpuštěné
100 g
Sůl
na špičku nože
 
Hnědý rum 2 lžíce
Vejce 1 ks
Dále
Maková náplň  
Tvarohová náplň  
Švestková povidla  
Marmeláda  
Moučkový cukr  
Olej  
Bramborové buchty - kynuté

Postup přípravy:

Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní ingredience a vymícháme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout. Po nakynutí těsto opět propracujeme, rozdělíme na stejně velké dílky, které plníme libovolnou náplní nebo můžeme plnit i ovocem, dobře uzavřeme, spojem pokládáme na olejem dobře vymazaný pekáček těsně vedle sebe. Necháme ještě krátce kynout, pak pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. Po vychladnutí buchty můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Podáváme ke kávě nebo čaji, ale i jako sladký bezmasý hlavní chod.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Bramborové buchty - kynuté

Komentáře

  1. Lenka   24.09.2016 | 11:22 | reagovat | závadný

    Tohle jsou nejlepší buchty.

  2. Edita   08.04.2016 | 20:12 | reagovat | závadný

    Těsto jako za odměnu a buchty jako peříčko. Jsem fakt dobrá :-D

  3. helca66   01.10.2015 | 15:16 | reagovat | závadný

    Právě jsem dopekla dvojí dávku a chlap mi povídal,že můžu pomalu zadělat na další pekáč buchet,jak jsou dobré :-) .Jsou krásně nadýchané a těsto bylo jak peříčko.Pekla jsem cca 30-35 min při 170°C na horkovzduch.Recept ukládám a děkuji,buchty jsem nepekla už několik let,ale teď je budu dělat častěji.

  4. Šárka Skokanová   04.03.2015 | 13:09 | reagovat | závadný

    Nechci se chlubit, ale měla jsem je lepší než moje mamka, která chválou nad buchtama nešetřila ani trochu. Díky moc za ně.

  5. Harantová   18.10.2014 | 17:15 | reagovat | závadný

    Perfektní těsto.Určitě u něj zůstanu.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy. VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy.
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web