Hrášková sekaná nebo karbanátky

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 250
      g hrášek čerstvě vyloupaný nebo rozmražený 200 -
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • strouhanka z čerstvě nastrouhaných nebo pomletých starších dvou rohlíků
    • 1
      dl mléko nebo voda
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka nebo tymián - dle chuti
    • olej nebo sádlo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku (tymián), nastrouhaný česnek, pokrájenou cibuli, mléko, strouhanku a vše dobře promícháme. Pak přisypeme hrášek, který do masové hmoty dobře zapracujeme. Ze směsi vytvarujeme mokrou rukou buď šišku, kterou přendáme do vymazaného pekáčku, podlijeme a pečeme za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova cca 60 minut. Ke konci pečení sekanou můžeme trošku posypat kořením na pečeni, grilovacím kořením... Pokud chceme dělat karbanátky, tvoříme mokrou rukou placičky, které smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
2
Podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší... nebo zastudena s pečivem, hořčicí, okurkou...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.