Autor:

Hrášková sekaná nebo karbanátky

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Mleté maso - míchané 500 g
Hrášek
čerstvě vyloupaný nebo rozmražený 200 -
250 g
Cibule 1 ks
Česnek
dle chuti, cca
3 stroužek
Strouhanka
z čerstvě nastrouhaných nebo pomletých starších dvou rohlíků
 
Mléko
nebo voda
1 dl
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka
nebo tymián - dle chuti
 
Olej
nebo sádlo na vymazání pekáčku
 
Hrášková sekaná nebo karbanátky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Mleté, Ze zeleniny

Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku (tymián), nastrouhaný česnek, pokrájenou cibuli, mléko, strouhanku a vše dobře promícháme. Pak přisypeme hrášek, který do masové hmoty dobře zapracujeme. Ze směsi vytvarujeme mokrou rukou buď šišku, kterou přendáme do vymazaného pekáčku, podlijeme a pečeme za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova cca 60 minut. Ke konci pečení sekanou můžeme trošku posypat kořením na pečeni, grilovacím kořením... Pokud chceme dělat karbanátky, tvoříme mokrou rukou placičky, které smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší... nebo zastudena s pečivem, hořčicí, okurkou...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Sendvič se slaninou a volským okem Rychlé a originální večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Hrášková sekaná nebo karbanátky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web