Karbanátky nebo sekaná s okurkou a žampiony

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g mleté maso
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • 150
      g okurka salátová
    • 80
      g uzená slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks rohlík - starší, nastrouhané nebo rozmixované
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu pokrájíme na malé kostičky, dáme vyškvařit, pak na ni přidáme plátky žampionů, které na ní orestujeme.
2
Maso dáme do mísy, přidáme vejce, hrubě nastrouhanou okurku (bez semínek), nastrouhaný česnek, nastrouhané rohlíky, hořčici a zchladlé slaninové žampiony. Vše ochutíme solí, pepřem a dobře promícháme, vytvoříme jednu úhlednou šišku, kterou dáme do vymaštěného pekáčku, podlijeme vodou a pečeme dozlatova cca 50 minut za občasného podlití a přelití výpekem. Pokud chceme karbanátky, tak vlhkou rukou děláme ze směsi placičky, které smažíme z obou stran v rozpáleném oleji dozlatova.
3
Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými nebo vařenými brambory.
4
Sekaná (karbanátky) je dobrá i vychladlá, s pečivem hořčicí a zeleninou. Salátová okurka není v sekané cítit, pouze jí dodá vláčnost a je šťavnatější.

Komentáře k receptu

  • Nina
    Nina |

    18. 1. 2016 18:10

    Neuvěřitelně šťavnaté masíčko a taky výborně ochucené.