Autor:

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Patizony
- oloupaný, nastrouhaný
300 g
Mleté maso - míchané 500 g
Vejce 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Česnek
dle chuti, cca
3 stroužek
Majoránka
nebo tymián dle chuti
 
Strouhanka
ze dvou starších rohlíků
 
Olej
na smažení
 
Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Mleté, Ze zeleniny

Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný patizon a česnek, vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Přisypeme strouhanku, opět dobře promícháme a mokrou rukou tvarujeme buď karbanátky, které smažíme z obou stran dozlatova nebo uplácáme šišku, kterou vložíme do pomaštěného pekáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů dozlatova za občasného podlití vodou a přelití sekané výpekem.

Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninovým salátem... Jako hlavní chod nebo zastudena s čerstvým pečivem, hořčicí a okurkou.

Patizon chuť sekané zvlášť neovlivní, jen zvýší její šťavnatost.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web