Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g patizony - oloupaný, nastrouhaný
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • majoránka nebo tymián dle chuti
    • strouhanka ze dvou starších rohlíků
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný patizon a česnek, vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Přisypeme strouhanku, opět dobře promícháme a mokrou rukou tvarujeme buď karbanátky, které smažíme z obou stran dozlatova nebo uplácáme šišku, kterou vložíme do pomaštěného pekáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů dozlatova za občasného podlití vodou a přelití sekané výpekem.
2
Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninovým salátem... Jako hlavní chod nebo zastudena s čerstvým pečivem, hořčicí a okurkou.
3
Patizon chuť sekané zvlášť neovlivní, jen zvýší její šťavnatost.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.