Autor:

Baklažánové plátky s žampionovou směsí

Střední
Ingredience
Lilek 1 ks
Žampiony  
Česnek  
Veka
Kousek - nebo bageta
 
Tvrdý sýr  
Vejce 1 ks
Strouhanka
Na trojobal
 
Mouka
Na trojobal
 
Baklažánové plátky s žampionovou směsí

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Baklažán oloupeme a příčně nakrájíme na tenké, asi 0,5 cm plátky. Lehce osolíme a opepříme. Žampiony posekáme nadrobno, podusíme na másle nebo olivovém oleje a pak přidáme nadrolenou nebo nastrouhanou bagetu a rozetřený česnek tak, aby se směs dala „uplácat“.

Můžete osolit, tak, aby vám to chutnalo. Na plátek lilku dejte směs, pořádně uplácejte, na to plátek tvrdého sýra a přimáčněte druhý plátek. Obalte v trojobalu a usmažte.

Já podávám s bramborovou kaší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Baklažánové plátky s žampionovou směsí

Komentáře

  1. Simča S.   07.08.2014 | 0:10 | reagovat | závadný

    Výborné, dělala jsem s brambory a je to zajímavá kombinace oblíbených baklažánů a ještě oblíbenějších žampionů....

  2. Tereza -   23.05.2007 | 7:35 | reagovat | závadný

    Milý anonym, aj surová zelenina môže byť nezdravá, ak obsahuje priveľa dusičnanov, a to bez rozboru ani nezistíte a spapáte s dobrým pocitom. Nechajte na ľuďoch, nech si vyberú, prípadne jedlo upravia podľa svojho.

  3. Marketa F.   22.05.2007 | 15:08 | reagovat | závadný

    Anonyme, pokud pocitate kalorie, tak muzete udelat bez trojobalu v troube na lehce vymazanem plech. Tak to udelal muj manzel uplne poprve, ale ja kdyz jsem to pak nekolikrat zkousela sama, tak se mi ten baklazan z neznameho duvodu vzdy vysusil a nebylo to nic moc, tak to radsi delam na panvi, tam je uspech zarucen. Pokud budete delat v troube, tak dejte smes mezi platky baklazanu, bez syra, dejte do trouby, po par minutach otocte a kdyz je hotove, prikrijte platkem syra a nechte roztavit.

  4. Anonym   22.05.2007 | 11:08 | reagovat | závadný

    Zase jeden z příkladů, jak ze zeleniny udělat nezdravé jídlo.

  5. kk   22.05.2007 | 10:47 | reagovat | závadný

    Toto vyzerá priam fantasticky-určite vyskúšam.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web