Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 10
      ks čerstvé žampiony
    • 250
      ml smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g slanina
    • olej na osmahnutí masa

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso omyjeme, naklepeme, po stranách nařízneme, aby se na pánvi nekroutilo, osolíme, opepříme (podle chuti přidáme jiné koření). Na pánvi rozehřejeme olej a kotlety z prudka osmažíme po obou stranách. Až je maso hotové, vyndáme z pánve a udržujeme v teple (např. v troubě).
2
Mezitím nakrájíme žampiony a slaninu, které potom přidáme do výpeku z masa na pánev a necháme pod pokličkou chvíli dusit.
3
Až žampiony pustí vodu, stlumíme plamen a přilijeme smetanu, podle chuti osolíme (slanina je slaná dost), opepříme (příp. okořeníme podle chuti). Chvíli povaříme a zahustíme moukou.
4
Podáváme s knedlíkem.

Komentáře k receptu

  • KuchtaMonca
    KuchtaMonca |

    13. 6. 2013 21:26

    Nevěděla jsem, jakou míru tam mám dát a pak mi došlo, že tam žádnou mít nemusím. Jdu to smazat, díky za připomenutí ;)

  • myška
    myška |

    13. 6. 2013 19:01

    fakt kelímek oleje??