Autor:

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Vepřové kotlety 4 ks
Čerstvé žampiony 10 ks
Smetana 250 ml
Hladká mouka 1 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Slanina 50 g
Olej
na osmahnutí masa
 
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Postup přípravy:

Maso omyjeme, naklepeme, po stranách nařízneme, aby se na pánvi nekroutilo, osolíme, opepříme (podle chuti přidáme jiné koření). Na pánvi rozehřejeme olej a kotlety z prudka osmažíme po obou stranách. Až je maso hotové, vyndáme z pánve a udržujeme v teple (např. v troubě).

Mezitím nakrájíme žampiony a slaninu, které potom přidáme do výpeku z masa na pánev a necháme pod pokličkou chvíli dusit.
Až žampiony pustí vodu, stlumíme plamen a přilijeme smetanu, podle chuti osolíme (slanina je slaná dost), opepříme (příp. okořeníme podle chuti). Chvíli povaříme a zahustíme moukou.

Podáváme s knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Skvělé odlehčující víkendové recepty: Králík, řepa a coleslaw Články z

Komentáře k receptu: Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web