Autor:

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Vepřové kotlety 4 ks
Čerstvé žampiony 10 ks
Smetana 250 ml
Hladká mouka 1 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Slanina 50 g
Olej
na osmahnutí masa
 
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Postup přípravy:

Maso omyjeme, naklepeme, po stranách nařízneme, aby se na pánvi nekroutilo, osolíme, opepříme (podle chuti přidáme jiné koření). Na pánvi rozehřejeme olej a kotlety z prudka osmažíme po obou stranách. Až je maso hotové, vyndáme z pánve a udržujeme v teple (např. v troubě).

Mezitím nakrájíme žampiony a slaninu, které potom přidáme do výpeku z masa na pánev a necháme pod pokličkou chvíli dusit.
Až žampiony pustí vodu, stlumíme plamen a přilijeme smetanu, podle chuti osolíme (slanina je slaná dost), opepříme (příp. okořeníme podle chuti). Chvíli povaříme a zahustíme moukou.

Podáváme s knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Zeleninové ragú s rajčaty Lehké recepty přímo od moře - část I. Články z

Komentáře k receptu: Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web