Autor:

Hovězí pečeně na červeném vínu

2295 kJ 549 kalorií kJ
110 minut PT0H110M
Obtížné
Porce: 4
Ingredience
Slanina 60 g
Hovězí maso 800 g
Mrkev 120 g
Celer 80 g
Petržel 80 g
Cibule 1 ks
Olej 60 ml
Citron
PŮL bez kůry
1 ks
Pepř celý
(zrnka)
3 ks
Bobkový list 1 ks
Nové koření
(kuličky)
2 ks
Ocet 1 lžička
Hladká mouka 1 lžíce
Rybízový džem 2 lžíce
Rajský protlak 1 lžíce
Červené víno 150 ml
Cukr  
Sůl  
Hovězí pečeně na červeném vínu

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Ostatní, Hovězí

1. Slaninu nakrájíme na hranolky a prošpikujeme jimi očištěné a omyté maso. Zeleninu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Na polovině dávce oleje opečeme kořenovou zeleninu, potom přidáme cibuli a opékáme do světle zlatova. Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej a opečeme na něm zprudka ze všech stran maso, asi 10 min. Pak zeleninu, maso i výpeky přendáme do pekáčku. Přidáme 2 kolečka citronu, podlijeme 150 ml teplé vody a přidáme koření a ocet. Pečeme přiklopené při 200 °C zhruba 1 hod.

2. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem, můžeme podlévat i horkou vodou. Po hod. pečení vyjmeme maso a výpek zahustíme moukou, přidáme džem a protlak, vše promícháme a přilijeme víno. Maso vložíme zpět a pečeme ještě asi 20 min. Z omáčky vyjmeme citron a koření, lze přidat podle chuti cukr i sůl. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovými knedlíky, které můžeme opéci.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1
Buchta s jablky a ořechy Originální recepty z plodů podzimu Články z

Komentáře k receptu: Hovězí pečeně na červeném vínu

Komentáře

  1. hudapeta   18.01.2012 | 18:03 | reagovat |

    nevim komu to nechutnalo... ale kdyz nechutna tak nechutna :'( :'( :'( :'( :'( :-(

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web