Hovězí nudličky se šalotkami, rajčaty a koprem

Hodnocení:

Moje:

120 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso
    • 150
      ml červené víno
    • 8
      ks šalotka menší
    • 3
      ks rajčata
    • 50
      ml smetana ke šlehání
    • kopr čerstvý
    • sůl
    • pepř mletý
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí maso očistíme od větších šlach a nakrájíme na širší nudličky. V kastrolu rozpálíme olej, do kterého vložíme nakrájené maso. Osolíme a opepříme. Mícháme, dokud se nevyvaří voda, kterou maso pustilo.
2
V tomto okamžiku zalijeme červeným vínem a opět mícháme, dokud se víno nevyvaří. Potom zalijeme vodou, aby maso bylo řádně ponořené, a vaříme, dokud není měkké.
3
Mezitím si rozpůlíme šalotky. Pokud by byly větší, rozkrojíme na čtvrtky. Také rajčata rozkrájíme na větší kousky.
4
Jakmile maso změkne, přidáme do něj nakrájenou zeleninu a nakonec nasekaný kopr. Dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. Krátce zavaříme. Dobrou chuť!
5
//**Tip:** Kdo má raději zahuštěné omáčky, může před přidáním zeleniny omáčku lehce přihustit jíškou. //
6
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.