Autor:

Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

70 minut PT0H70M
Střední
Porce: 2
Ingredience
Krůtí maso
RAMÍNKO
2 ks
Mrkev 250 g
Petržel 100 g
Celer 50 g
Cibule 150 g
Drůbeží vývar 1 l
Rajský protlak 1 lžíce
Červené víno
suché
1,5 dl
Česnek 1 stroužek
Brambory 400 g
Máslo 3 plátek
Jarní cibulka
stonek
1 ks
Sůl  
Pepř mletý
čerstvý
 
Extra panenský olivový olej 4 lžíce
Tymián 4 snítka
Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Ramínko nasolíme, napepříme, v kastrolu orestujeme, vytáhneme a dáme stranou.

Na zbylém oleji orestujeme dohněda na kostky (1,5×1,5 cm) nakrájenou kořenovou zeleninu (bude se to trochu připalovat, to je to, co potřebujeme, barvu), potom nahrubo nakrájenou cibuli, tymián, a znova dohněda. Ke konci restovaní přihodíme česnek (já z něho vytahuju středový klíček, palí po něm žáha), ještě chvíli restujeme, přidáme lžíci rajského protlaku, také chvíli restujeme a zalijeme to červeným vínem. Z vína vyvaříme alkohol (poznáme to tak, že když se nakloníme nad hrnec, vypařující se alkohol nás kopne do nosu při nadechnutí), až se alkohol vypaří, zalijeme to celé vývarem, přivedeme k varu a vložíme zpět obě ramínka.

Mezitím si dáme vařit brambory do osolené vody, doměkka.

Ramínko vaříme do té doby, až bude maso skoro samo odpadávat od kosti. Maso vyndáme (podle libosti obereme, nebo necháme tak, jak na fotce). Zbylou šťávu rozmixujeme, svaříme na požadované množství, tady na 4 dcl. Dochutíme čerstvým pepřem, solí a přecedíme na maso do vedlejšího kastrolu. Nepoužíváme žádnou mouku, zelenina nám krásně omáčku zahustí.

Brambory scedíme, do hrnce dáme máslo, přikryjeme pokličkou a necháme rozpustit. Metličkou brambory rozšťoucháme, podle chuti přisolíme a přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku.

Servírujeme v hlubokém talíři tak, že dáme brambory doprostřed, kolem šťávu, a na brambory ramínko, viz. foto.

Přeju dobré chutnání.

Závěrem bych chtěl říct, že všechny mé recepty vypadají svým písemným obsahem těžké a složíté, ale píšu je tak proto, aby je pochopil skutečně každý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 5 (hodnoceno 1x)
Co udělá se ženou kouření Články z

Komentáře k receptu: Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Komentáře

  1. Lida   04.11.2015 | 13:02 | reagovat | závadný

    tak jsem včera vařila dle receptu...ikdyž stylem přiměřeně přiměřeně a obídek je luxus :-* vřele doporučuji nemá to chybu <3

  2. Lida   03.11.2015 | 9:36 | reagovat | závadný

    určitě vyzkouším :-\ vypadá to lákavě :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web