Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Hodnocení:

Moje:

70 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks krůtí maso RAMÍNKO
    • 250
      g mrkev
    • 100
      g petržel
    • 50
      g celer
    • 150
      g cibule
    • 1
      l drůbeží vývar
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1.5
      dl červené víno suché
    • 1
      stroužek česnek
    • 400
      g brambory
    • 3
      plátek máslo
    • 1
      ks jarní cibulka stonek
    • sůl
    • pepř mletý čerstvý
    • 4
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 4
      snítka tymián

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ramínko nasolíme, napepříme, v kastrolu orestujeme, vytáhneme a dáme stranou.
2
Na zbylém oleji orestujeme dohněda na kostky (1,5x1,5 cm) nakrájenou kořenovou zeleninu (bude se to trochu připalovat, to je to, co potřebujeme, barvu), potom nahrubo nakrájenou cibuli, tymián, a znova dohněda. Ke konci restovaní přihodíme česnek (já z něho vytahuju středový klíček, palí po něm žáha), ještě chvíli restujeme, přidáme lžíci rajského protlaku, také chvíli restujeme a zalijeme to červeným vínem. Z vína vyvaříme alkohol (poznáme to tak, že když se nakloníme nad hrnec, vypařující se alkohol nás kopne do nosu při nadechnutí), až se alkohol vypaří, zalijeme to celé vývarem, přivedeme k varu a vložíme zpět obě ramínka.
3
Mezitím si dáme vařit brambory do osolené vody, doměkka.
4
Ramínko vaříme do té doby, až bude maso skoro samo odpadávat od kosti. Maso vyndáme (podle libosti obereme, nebo necháme tak, jak na fotce). Zbylou šťávu rozmixujeme, svaříme na požadované množství, tady na 4 dcl. Dochutíme čerstvým pepřem, solí a přecedíme na maso do vedlejšího kastrolu. Nepoužíváme žádnou mouku, zelenina nám krásně omáčku zahustí.
5
Brambory scedíme, do hrnce dáme máslo, přikryjeme pokličkou a necháme rozpustit. Metličkou brambory rozšťoucháme, podle chuti přisolíme a přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku.
6
Servírujeme v hlubokém talíři tak, že dáme brambory doprostřed, kolem šťávu, a na brambory ramínko, viz. foto.
7
Přeju dobré chutnání.
8
//Závěrem bych chtěl říct, že všechny mé recepty vypadají svým písemným obsahem těžké a složíté, ale píšu je tak proto, aby je pochopil skutečně každý.//
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Lida
    Lida |

    4. 11. 2015 13:02

    tak jsem včera vařila dle receptu...ikdyž stylem přiměřeně přiměřeně a obídek je luxus :-* vřele doporučuji nemá to chybu <3

  • Lida
    Lida |

    3. 11. 2015 09:36

    určitě vyzkouším :-\ vypadá to lákavě :-)