Autor:

Ovocný dort

Obtížné
Na hnětené těsto
Hladká mouka 180 g
Máslo
změklé
100 g
Cukr 60 g
Žloutek 1 ks
Na polevu
Voda 250 ml
Želé dortové 1 balíček
Na piškotové těsto
Hladká mouka 80 g
Vejce 3 ks
Sůl 1 špetka
Ovoce
např.hroznové víno a kompotované broskve a třešně
 
Mléko 450 ml
Máslo
změklé
100 g
Vanilkový pudink 1 balíček
Moučkový cukr 50 g
Mandle
hoblinky
40 g
Marmeláda 2 lžíce
Cukr 2 lžíce
Ovocný dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Hnětené těsto: máslo s cukrem utřete do pěny a přimíchejte žloutek. Přidejte mouku, vypracujte hladké těsto a rozválejte je na pomoučeném válu. Rozválenou placku vložte do formy vyložené pečícím papírem a na několika místech propíchejte vidličkou. Pečte 20 minut při 175 °C. Vlažný koláč vyklopte z formy a dejte chladit na mřížku.

Piškotové těsto: dortovou formu znovu vyložte pečicím papírem. Pro piškotové těsto nejdříve oddělte žloutky od bílků a z bílků ušlehejte pevný sníh. Přimíchejte žloutky s cukrem a postupně mouku. Těstem naplňte formu a pečtě 25 minut při 175 °C.

Krém: z mléka, 2 lžic cukru a pudinkového prášku uvařte pudink. Odstavte a dejte chladit, občas promíchejte, aby se nevytvořil škraloup. Máslo s cukrem moučkou utřete do pěny a po lžících přidávejte pudink, který by měl mít stejnou teplotu jako máslo. Připravte si ovoce. Mandlové hoblinky jemně opražte na pánvi bez tuku. Korpus z hněteného těsta potřete marmeládou a trochou pudinkového krému, navrch položte piškotový korpus. Potřete pudinkovým krémem, boční strany koláče ozdobte mandlovými hoblinkami a poklaďte ovocem.

Poleva: připravte želatinu podle návodu a přelijte ovoce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 2x)
Reklama
Muffiny s malinami Muffiny sladké & slané Články z

Komentáře k receptu: Ovocný dort

Komentáře

  1. Myška Mari   22.03.2015 | 8:43 | reagovat | závadný

    Dětem to moc chutná.

  2. Myška Mari   22.03.2015 | 8:43 | reagovat | závadný

    Dětem to moc chutná.

  3. Kateřina Šeděnková   06.08.2010 | 10:54 | reagovat | závadný

    nejlepši na krem je na 500ml mleka 2 cele pudinky

  4. Tereza J.   04.06.2008 | 18:40 | reagovat | závadný

    Zuzanka, tu by pomohol Zlatý klas, krásne by to držalo a puding by určite netiekol. To je práve ten rozdiel medzi nimi, nie všade sa dá použiť puding. Skúste nájsť ten český Krémový prášek alebo použite viac pudingu na rovnaké množstvo mlieka.

  5. Zuzana Bezdíčková   04.06.2008 | 17:42 | reagovat | závadný

    Hnětené těsto se moc drobí a po upečení je moc tuhé a z nějakého důvodu mi pudingový krém moc tekl a nedrželo na něm ovoce!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web