Jednoduché špecle se zelím a masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g špecle nesušené
    • 250
      g uzené maso : plec, krkovička... případně libová uzená slanina či šunka
    • 1
      sklenice kysané zelí velká
    • olej nebo sádlo
    • cibule
    • sůl
    • cukr krupice
    • pepř mletý - není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí: na trošce oleje osmažíme dozlatova cibuli, na kterou nasypeme okapané zelí, trošku osolíme, přidáme cukr dle chuti a promícháme. Podlévat není třeba, cukr šťávu ze zelí uvolní. Pod poklicí vše krátce podusíme (cca 10-15 minut).
2
Uzené maso drobně pokrájíme a na trošce oleje osmažíme, můžeme i opepřit. Solit většinou není třeba, jelikož uzené je slané dost.
3
Špecle uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a ihned ve větším hrnci nebo míse smícháme s teplým dušeným zelím a osmaženým masem a podáváme.
4
Místo nesušených špeclí můžeme použít i uvařené sušené.
5
Pokud máme zbylé pečené maso, například kuře nebo bůček, můžeme ho použít místo uzeného masa.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zujali
    zujali |

    18. 3. 2017 12:40

    Super, už vím co si udělám říští týden k obědu práce. Vyzkouším to s tím kuřecím. :-)

  • Markéta
    Markéta |

    16. 3. 2016 07:43

    Tohle nemělo chybu a bylo to opravdu za okamžik hotové O:-)

  • Petra
    Petra |

    14. 4. 2015 12:15

    Je to výborné a je to fofr :)) dík za dobrý nápad