Autor:

Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Střední
Porce: 4
Ingredience
Hovězí maso
- plát (hrudí,přední,zadní...)
1 kg
Česnek
-rozetřený
4 stroužek
Dijonská hořčice 6 lžíce
Rozmarýn
-čersvě nasekaný
1 lžíce
Tymián
-čerstvě nasekaný
2 lžíce
Cibule
- velké
3 ks
Sůl
a pepř
 
Olej
na smažení + 2 lžíce do hořčičné směsi
 
Voda
nebo červené víno na podlití
 
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Hovězí maso si nakrojíme do vetšího plátu nebo nám pomůže ochotný řezník :-). V misce smícháme čerstvé bylinky s česnekem, olejem, hořčicí, solí a pepřem. Směsí potřeme osolený plát masa, který zabalíme jako roládu, kterou pak zpevníme provázkem.

Roládu zprudka osmažíme ze všech stran v pánvi s rozpáleným olejem, pak jí přendáme do zapékací mísy. Ve výpeku orestujeme pokrájenou cibuli, kterou přidáme k roládě. Podlijeme vodou (vínem), zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě 1,5 - 2 hodiny. Ke konci pečení odklopíme a doděláme kůrčičku. Během pečení občas podlijeme vodou nebo červeným vínem a roládu přelijeme výpekem.

Po upečení necháme roládu 10 minut odležet (vydýchat), pak teprve krájíme na plátky, které na talíři přeléváme výpekem. Podáváme s jakoukoliv přílohou: rýže, bramborový knedlík, těstoviny,...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1
Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou Svěží chutě v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Komentáře

  1. Petra   21.10.2016 | 15:44 | reagovat |

    Výborné hovězí maso. Určitě jsem ho nevařila naposled :-)

  2. Daniela T.   13.01.2016 | 13:28 | reagovat |

    Vyzkoušeno a nelituji, bylo to děsně dobrý, říkal přítel :) a já souhlasím.

  3. Mládek   18.01.2014 | 13:47 | reagovat |

    Vynikající příprava masa. Doporučuji.

  4. Blanka   20.05.2012 | 18:48 | reagovat |

    palec nahoru <:-) , manžel funěl, ale přidat si šel ještě podruhé :-D

  5. Jeriová L.   29.02.2012 | 18:06 | reagovat |

    Pečeně byla šťavnatá a velmi dobrá. Tymián a rozmarýn jsem dala sušený a podlévala jsem medvědí krví. Recept ukládám do své kuchařky a děkuji.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web