Autor:

Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Střední
Porce: 4
Ingredience
Hovězí maso
- plát (hrudí,přední,zadní...)
1 kg
Česnek
-rozetřený
4 stroužek
Dijonská hořčice 6 lžíce
Rozmarýn
-čersvě nasekaný
1 lžíce
Tymián
-čerstvě nasekaný
2 lžíce
Cibule
- velké
3 ks
Sůl
a pepř
 
Olej
na smažení + 2 lžíce do hořčičné směsi
 
Voda
nebo červené víno na podlití
 
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Hovězí maso si nakrojíme do vetšího plátu nebo nám pomůže ochotný řezník :-). V misce smícháme čerstvé bylinky s česnekem, olejem, hořčicí, solí a pepřem. Směsí potřeme osolený plát masa, který zabalíme jako roládu, kterou pak zpevníme provázkem.

Roládu zprudka osmažíme ze všech stran v pánvi s rozpáleným olejem, pak jí přendáme do zapékací mísy. Ve výpeku orestujeme pokrájenou cibuli, kterou přidáme k roládě. Podlijeme vodou (vínem), zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě 1,5 - 2 hodiny. Ke konci pečení odklopíme a doděláme kůrčičku. Během pečení občas podlijeme vodou nebo červeným vínem a roládu přelijeme výpekem.

Po upečení necháme roládu 10 minut odležet (vydýchat), pak teprve krájíme na plátky, které na talíři přeléváme výpekem. Podáváme s jakoukoliv přílohou: rýže, bramborový knedlík, těstoviny,...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1
Německo: Panenka se šalotkou Víno v kuchyni - 4 vybrané recepty ze čtyř zemí Články z

Komentáře k receptu: Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Komentáře

  1. Petra   21.10.2016 | 15:44 | reagovat |

    Výborné hovězí maso. Určitě jsem ho nevařila naposled :-)

  2. Daniela T.   13.01.2016 | 13:28 | reagovat |

    Vyzkoušeno a nelituji, bylo to děsně dobrý, říkal přítel :) a já souhlasím.

  3. Mládek   18.01.2014 | 13:47 | reagovat |

    Vynikající příprava masa. Doporučuji.

  4. Blanka   20.05.2012 | 18:48 | reagovat |

    palec nahoru <:-) , manžel funěl, ale přidat si šel ještě podruhé :-D

  5. Jeriová L.   29.02.2012 | 18:06 | reagovat |

    Pečeně byla šťavnatá a velmi dobrá. Tymián a rozmarýn jsem dala sušený a podlévala jsem medvědí krví. Recept ukládám do své kuchařky a děkuji.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web