Autor:

Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Střední
Porce: 4
Ingredience
Hovězí maso
- plát (hrudí,přední,zadní...)
1 kg
Česnek
-rozetřený
4 stroužek
Dijonská hořčice 6 lžíce
Rozmarýn
-čersvě nasekaný
1 lžíce
Tymián
-čerstvě nasekaný
2 lžíce
Cibule
- velké
3 ks
Sůl
a pepř
 
Olej
na smažení + 2 lžíce do hořčičné směsi
 
Voda
nebo červené víno na podlití
 
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Hovězí maso si nakrojíme do vetšího plátu nebo nám pomůže ochotný řezník :-). V misce smícháme čerstvé bylinky s česnekem, olejem, hořčicí, solí a pepřem. Směsí potřeme osolený plát masa, který zabalíme jako roládu, kterou pak zpevníme provázkem.

Roládu zprudka osmažíme ze všech stran v pánvi s rozpáleným olejem, pak jí přendáme do zapékací mísy. Ve výpeku orestujeme pokrájenou cibuli, kterou přidáme k roládě. Podlijeme vodou (vínem), zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě 1,5 - 2 hodiny. Ke konci pečení odklopíme a doděláme kůrčičku. Během pečení občas podlijeme vodou nebo červeným vínem a roládu přelijeme výpekem.

Po upečení necháme roládu 10 minut odležet (vydýchat), pak teprve krájíme na plátky, které na talíři přeléváme výpekem. Podáváme s jakoukoliv přílohou: rýže, bramborový knedlík, těstoviny,...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
1
4.88 17 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 17x)
Pečená kachna po savojsku Recept na víkend: Pečená kachna po savojsku Články z

Komentáře k receptu: Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Komentáře

  1. Petra   21.10.2016 | 15:44 | reagovat | závadný

    Výborné hovězí maso. Určitě jsem ho nevařila naposled :-)

  2. Daniela T.   13.01.2016 | 13:28 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeno a nelituji, bylo to děsně dobrý, říkal přítel :) a já souhlasím.

  3. Mládek   18.01.2014 | 13:47 | reagovat | závadný

    Vynikající příprava masa. Doporučuji.

  4. Blanka   20.05.2012 | 18:48 | reagovat | závadný

    palec nahoru <:-) , manžel funěl, ale přidat si šel ještě podruhé :-D

  5. Jeriová L.   29.02.2012 | 18:06 | reagovat | závadný

    Pečeně byla šťavnatá a velmi dobrá. Tymián a rozmarýn jsem dala sušený a podlévala jsem medvědí krví. Recept ukládám do své kuchařky a děkuji.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web