Autor:

Hovězí pečeně na divoko

Střední
Ingredience
Hovězí maso
plátky
800 g
Mrkev 1 ks
Petržel 1 ks
Celer
1/4
 
Bobkový list 1 ks
Tymián 1 snítka
Nové koření
kuličky
4 ks
Pepř celý
kuličky
4 ks
Červené víno 1/2 sklenice
Vinný ocet
červený
1/2 sklenice
Sůl 1 lžička
Slanina 50 g
Rostlinný olej 4 lžíce
Rajský protlak 2 lžíce
Pepř mletý  
Hovězí pečeně na divoko

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme ji na hovězí plátky společně s bobkovým listem, zrnky pepře, nového koření, tymiánem a polijeme červeným vínem. V hrnci svaříme sklenici vody s octem, necháme vychladnout a polijeme maso. Přikryjeme pokličkou a vložíme na 5 hodin do ledničky. Odleželé maso vyjmeme z marinády, osušíme je, potřeme solí a pepřem. Marinádu scedíme.

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pekáči. Přidáme olej, silně jej rozpálíme, vložíme maso a důkladně je ze všech stran osmažíme. K masu přidáme zeleninu, přísady z marinády a rajčatový protlak. Pak postupně přiléváme samotnou marinádu.

Takto připravené maso pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 2 hodiny. Hotovou pečeni narovnáme na servírovací mísu. Vypečenou šťávu scedíme a podáváme k masu. Jako příloha se hodí bramborové knedlíky a salát ze syrového zelí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Horká čokoláda s domácími müsli tyčinkami Horské svačiny Články z

Komentáře k receptu: Hovězí pečeně na divoko

Komentáře

  1. Suo   30.09.2012 | 22:09 | reagovat | závadný

    Super, akorát bych si dovolil poopravit název na "Hovězí plátky na divoko". Pečeně to je, pokud maso připravujete v celku.

  2. Věrka   19.02.2011 | 12:53 | reagovat | závadný

    Já přidávám ještě divočinku a dávám jen mrkev a celer a je to moc dobrý. Věřím, že takto upravené je to také dobrý, ale nějak mě tam chybí to divoký koření. :-)

  3. Ladia   15.11.2010 | 16:24 | reagovat | závadný

    Halóooooooooooooooo :'(

    1. danyi@mf.cz   15.11.2010 | 17:19 | reagovat | závadný

      Tak jsem vám ten recept opravil. ;-) Děkuji...

  4. recepty73   15.11.2010 | 10:16 | reagovat | závadný

    Ovšem toto je luxusní záležitost!!!

  5. Marie   15.02.2008 | 10:05 | reagovat | závadný

    Recept jsem zkoušela včera, bylo to moc dobré, akorát bych maso při nakládání osolila, bylo uvnitř málo slané...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web