Autor:

Hovězí pečeně na divoko

Střední
Ingredience
Hovězí maso
plátky
800 g
Mrkev 1 ks
Petržel 1 ks
Celer
1/4
 
Bobkový list 1 ks
Tymián 1 snítka
Nové koření
kuličky
4 ks
Pepř celý
kuličky
4 ks
Červené víno 1/2 sklenice
Vinný ocet
červený
1/2 sklenice
Sůl 1 lžička
Slanina 50 g
Rostlinný olej 4 lžíce
Rajský protlak 2 lžíce
Pepř mletý  
Hovězí pečeně na divoko

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme ji na hovězí plátky společně s bobkovým listem, zrnky pepře, nového koření, tymiánem a polijeme červeným vínem. V hrnci svaříme sklenici vody s octem, necháme vychladnout a polijeme maso. Přikryjeme pokličkou a vložíme na 5 hodin do ledničky. Odleželé maso vyjmeme z marinády, osušíme je, potřeme solí a pepřem. Marinádu scedíme.

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pekáči. Přidáme olej, silně jej rozpálíme, vložíme maso a důkladně je ze všech stran osmažíme. K masu přidáme zeleninu, přísady z marinády a rajčatový protlak. Pak postupně přiléváme samotnou marinádu.

Takto připravené maso pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 2 hodiny. Hotovou pečeni narovnáme na servírovací mísu. Vypečenou šťávu scedíme a podáváme k masu. Jako příloha se hodí bramborové knedlíky a salát ze syrového zelí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Hovězí pečeně na divoko

Komentáře

  1. Suo   30.09.2012 | 22:09 | reagovat |

    Super, akorát bych si dovolil poopravit název na "Hovězí plátky na divoko". Pečeně to je, pokud maso připravujete v celku.

  2. Věrka   19.02.2011 | 12:53 | reagovat |

    Já přidávám ještě divočinku a dávám jen mrkev a celer a je to moc dobrý. Věřím, že takto upravené je to také dobrý, ale nějak mě tam chybí to divoký koření. :-)

  3. Ladia   15.11.2010 | 16:24 | reagovat |

    Halóooooooooooooooo :'(

    1. danyi@mf.cz   15.11.2010 | 17:19 | reagovat |

      Tak jsem vám ten recept opravil. ;-) Děkuji...

  4. recepty73   15.11.2010 | 10:16 | reagovat |

    Ovšem toto je luxusní záležitost!!!

  5. Marie   15.02.2008 | 10:05 | reagovat |

    Recept jsem zkoušela včera, bylo to moc dobré, akorát bych maso při nakládání osolila, bylo uvnitř málo slané...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web