Autor:

Hovězí pečeně na divoko

Střední
Ingredience
Hovězí maso
plátky
800 g
Mrkev 1 ks
Petržel 1 ks
Celer
1/4
 
Bobkový list 1 ks
Tymián 1 snítka
Nové koření
kuličky
4 ks
Pepř celý
kuličky
4 ks
Červené víno 1/2 sklenice
Vinný ocet
červený
1/2 sklenice
Sůl 1 lžička
Slanina 50 g
Rostlinný olej 4 lžíce
Rajský protlak 2 lžíce
Pepř mletý  
Hovězí pečeně na divoko

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme ji na hovězí plátky společně s bobkovým listem, zrnky pepře, nového koření, tymiánem a polijeme červeným vínem. V hrnci svaříme sklenici vody s octem, necháme vychladnout a polijeme maso. Přikryjeme pokličkou a vložíme na 5 hodin do ledničky. Odleželé maso vyjmeme z marinády, osušíme je, potřeme solí a pepřem. Marinádu scedíme.

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pekáči. Přidáme olej, silně jej rozpálíme, vložíme maso a důkladně je ze všech stran osmažíme. K masu přidáme zeleninu, přísady z marinády a rajčatový protlak. Pak postupně přiléváme samotnou marinádu.

Takto připravené maso pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 2 hodiny. Hotovou pečeni narovnáme na servírovací mísu. Vypečenou šťávu scedíme a podáváme k masu. Jako příloha se hodí bramborové knedlíky a salát ze syrového zelí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Parmazánový quiche s rajčaty Tip na víkend: Rajské potěšení Články z

Komentáře k receptu: Hovězí pečeně na divoko

Komentáře

  1. Suo   30.09.2012 | 22:09 | reagovat |

    Super, akorát bych si dovolil poopravit název na "Hovězí plátky na divoko". Pečeně to je, pokud maso připravujete v celku.

  2. Věrka   19.02.2011 | 12:53 | reagovat |

    Já přidávám ještě divočinku a dávám jen mrkev a celer a je to moc dobrý. Věřím, že takto upravené je to také dobrý, ale nějak mě tam chybí to divoký koření. :-)

  3. Ladia   15.11.2010 | 16:24 | reagovat |

    Halóooooooooooooooo :'(

    1. danyi@mf.cz   15.11.2010 | 17:19 | reagovat |

      Tak jsem vám ten recept opravil. ;-) Děkuji...

  4. recepty73   15.11.2010 | 10:16 | reagovat |

    Ovšem toto je luxusní záležitost!!!

  5. Marie   15.02.2008 | 10:05 | reagovat |

    Recept jsem zkoušela včera, bylo to moc dobré, akorát bych maso při nakládání osolila, bylo uvnitř málo slané...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web