Autor:

Omeleta s kuskusem

15 minut PT0H15M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuskus 150 g
Pažitka 1 svazek
Sušená rajčata
v oleji
200 g
Vejce
velké
5 ks
Olivový olej 1 lžíce
Římský kmín 1/2 lžička
Sůl
na dochucení
 
Pepř mletý
na dochucení
 
Omeleta s kuskusem

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Z vajec

Kuskus nechte nabobtnat ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu (obvykle tak 3 minuty stačí). Pažitku propláchněte a nakrájejte na kousky. Rajčata nechte okapat a také nakrájejte na kousky.
Vejce prošlehejte v míse se solí, kmínem a pažitkou. Ve velké pánvi rozehřejte olej a krátce na něm osmažte rajčata a kuskus.
Do pánve vlijte rozšlehaná vejce a nechte je na nepříliš prudkém plameni srazit.
Podávejte nakrájené na řezy.

Know-how: Římský kmín se podobá u nás běžnému kmínu, ale v chuti je jiný, ostřejší a exotičtější. Často se používá v arabské kuchyni.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Omeleta s kuskusem

Komentáře

  1. TheKacabi   19.01.2015 | 10:03 | reagovat | závadný

    tak... velice zajímavé, nicméně nemůžu říct, že by mě to nadchlo... sehnala jsem si římský kmín, ale vůbec mi tam nesedl... MOŽNÁ kdyby byl namletý, bylo by to chutnější. Určitě mi ale z toho nevylezlo to, co na obrázku, takže bych doporučila buď ubrat kuskus nebo přidat vajíčko. Taky jsem si na pár soust dala čerstvou bazalku a úplně to zvedlo chuť pokrmu. Měla jsem obavy, že to nebude držet pohromadě, ale bylo to v pořádku. Dávám tedy dvojku, ale k sobě si píšu ještě mínus. :D

  2. TheKacabi   17.09.2014 | 16:16 | reagovat | závadný

    vypadá to luxusně... vyzkouším, jen co pořídím sušená rajčátka a poohlédnu se i po tom římském kmínu :-)

  3. Gabča   02.06.2014 | 18:49 | reagovat | závadný

    Dala jsem hodně rajčat a hodně pažitky, na vrch sýr a na chvilku zapéct do trouby pod gril. Ačkoliv jsem myslela, že to bude obyčejné, velice jsem si pošmákla! Jednoduché a moooc dobré! <3

  4. payuna   24.01.2013 | 6:05 | reagovat | závadný

    recept zni vazne zajimave, urcite brzy vyzkousim..... :-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web