Jednoduchý grenadýrmarš

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček těstoviny
    • 2
      kg brambory 1,5-2
    • 1
      kelímek škvarky Pomazánka (200-250 g)
    • 3
      ks cibule Větší
    • paprika - sladká
    • sůl
    • mletý kmín
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V jednom hrnci uvaříme brambory, po uvaření je protlačíme přes drátěné kolečko, jako u bramborového salátu. Ve druhém hrnci uvaříme těstoviny. Na trošce oleje mírně opečeme nakrájenou cibuli, přidáme škvarkovou pomazánku (kdo chce, může přihodit hrst škvarků) a až se rozpustí, přidáme asi 3 kávové lžičky papriky.
2
Ve velké nádobě vše dohromady smícháme a dochutíme solí, pepřem a mletým kmínem. Obsah vysypeme na vyšší plech a zapečeme v troubě. Výborně chutná s kysenou okurkou.
3
Recept je velmi jednoduchý, levný, rychlý a ještě ke všemu nám hrozně chutná.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • janča
    janča |

    16. 3. 2013 14:16

    Tohle děláme od malička ale bez škvarek, je to skvělé levné a rychlé jídlo, pokud vám doma v lednici zbyli těstoviny nebo brambory z předešlého dne. Odporoučím ;-)

  • Janča
    Janča |

    23. 11. 2012 14:23

    O tomhe receptu jsem slyšela, ale zatím mě nenapadlo ho vyzkoušet - takže jsem ráda, že jsem ho našla a zkusím ho. :-) Jak tu někdo píše, je to samý sacharid a tuk, ale jisttě to bude dobré, místo škvarků se může "na zdravo" dát třeba libová slaninka nebo někdo kuřecí.. a vitamíny? Zeleninový salátek nebo aspoň pořádnou oblohu, a je vyřešeno. :-) :-)

  • Ell
    Ell |

    23. 10. 2012 13:58

    Koukám, že vylepšená verze. U nás se toto jídlo vařívalo odjakživa jen na opražené cibulce smíchat uvařené flíčky s rozšťouchanýma bramborama. K tomu hlávkový salát. Mńáááááám :-)

  • Lucie
    Lucie |

    11. 8. 2012 10:56

    Pěkná kalorická bomba, jenom tuk a sacharidy a žádná zelenina ani bílkoviny :-( Možná je to dobré, ale rozhodně ne výživné.

  • Lenka
    Lenka |

    31. 5. 2012 20:31

    Dělam podobně nedavám škvarky ale dobrou slaninu a už nezapékám :-)

  • hana
    hana |

    5. 4. 2012 17:36

    u nas se nakonec prida vajicko a necha se zcuknout

  • Jirka
    Jirka |

    22. 3. 2012 08:57

    Na toto jídlo se pamatuji z dětství kdy je dělával můj otec, je dělával z brambor a palačinek nakrájených na nudličky. Něco báječného, jak samostatně tak i jako příloha.

  • Terrad2
    Terrad2 |

    23. 11. 2010 14:39

    Tohle jídlo jsem jako dítě milovala <3 a donedávna jsem si netroufla ho naservírovat manželovi, protože je masovej. Ale pak jsem uvařila a od té doby je to naše milované jídlo <:-) . Jednoduché, levné a žravé ;-) .

  • míra
    míra |

    24. 10. 2010 22:02

    ty jsi asi jedna z těch co by chtěly ještě :-D všechno vylepšovat

  • marie mateju
    marie mateju |

    2. 6. 2009 13:17

    Dnes jsem uvařila,uvidím co na to rodinka.Mě to docela chutná.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    30. 5. 2009 14:37

    Ak môžem poradiť, tak najlepšie sú domácky urobené fliačky : cesto= hrubá múka, vajco, štipka soli a toľko vlažnéj vody aby sa suroviny spojili do polotuhého cesta. Dobre vypracovať /ručne/. Chvílu nechať odpočinúť a vyválkať na 2-3 mm. Pokrájať na fliačky a vyvariť v slanej vode. Skúste a presvedčíte sa, že námaha sa vyplatila. Prajem dobrú chuť.

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    30. 5. 2009 07:03

    Já to znám jako grenadýrský pochod, pamatuju si to ještě ze ZŠ,ale dělalo se to bez té pomazánky a já bych se po tom utloukla. Jo a nezapékalo se to.

  • Anna Vobroučková
    Anna Vobroučková |

    29. 5. 2009 23:00

    Dělala jsem to už z kolínek,ale nelepší jsou asi fleky,také přidávám anglickou slaninu k cibulce pak vše smíchám a už nezapékám.

  • Magdaléna Petrovská
    Magdaléna Petrovská |

    29. 5. 2009 21:19

    můžete prosím poradit jaké těstoviny jsou nejvhodnější?

  • soňa lanikova
    soňa lanikova |

    2. 4. 2007 10:26

    V sobotu jsem uvařila a název odpovídá-je to jednoduché a opravdu dobrota. Manžel je masový, ale tady mu nic nechybělo, příště udělám větší množství, fakt supr. Soňa

  • Anonym
    Anonym |

    24. 1. 2007 13:34

    Je mi 14 let a včera jsemto vyzkoušela. Nic nezbylo,bylo to móóóc dobré,musím prý vařit častěj. Chtěla jsem oznámkovatvýbornou,ale malý brácha mě doběhl a oznámkovatl 5.Tak se omlouvám.Je to i hodně rychlé a zvládne to i nekuchař.Jana

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    23. 1. 2007 10:11

    Můžete si ji udělat, ale u nás se sežene u řezníka.

  • Anonym
    Anonym |

    23. 1. 2007 08:50

    Škvarkovú pomazánku si sami deláte, nebo se to kupuje?

  • Milada Železnikova
    Milada Železnikova |

    22. 1. 2007 16:32

    Je to velice vyborne

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    29. 12. 2006 19:58

    Tak tohle si dám do oblíbených, musí to být dobrota...

  • Lucie Hofmannová
    Lucie Hofmannová |

    8. 9. 2006 16:23

    výborne není co komentoat,

  • Anonym
    Anonym |

    7. 8. 2006 08:36

    Jano,určitě vyzkoušejte, nám to teda chutnalo moc. Věřím, že bez té pomazánky to nebylo ono, protože ta je tam hodně důležitá a dává tomu právě tu dobrou chuť, když se smíchá s tím ostatním.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    6. 8. 2006 17:44

    Udělala jsem to bez té škvarkové pomazánky,jelikož jsem na ni zapomněla a nebylo to ono.Udělám další pokus s pomazánkou,snad to bude tak dobré,jak píšete.:o)

  • Anonym
    Anonym |

    28. 7. 2006 23:01

    Tak jsem dnes taky vyzkoušela a musím moc a moc pochválit. Rodina se oblizovala a jak napsala Karla, ujídala a ujídala.Skvělé a hlavně jednoduchá rychlovka.Dali jsme si se steril.zelím.Brzy zopakuji!

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    14. 7. 2006 11:53

    myslím, že česnekem se nic nezkazí

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    14. 7. 2006 11:12

    Mám jen dotaz,nemohl by se tam přidat 1-2 stroužky česneku?Dnes se na tuto dobrotku chystám,brambory se vaří,těstovinky budou za chvilku,tak mě to jen napadlo:o)

  • Karla
    Karla |

    21. 6. 2006 16:27

    tento recept jsem kdysi vystříhla v časopise a nedávno objevila. Je to super jídlo, rychlý oběd bez masa a přesto masem zavoní. Rodina miluje, dělám vždy velký pekáč. Po obědě každý dál uždibuje, ujídá, zarovnává...... a rychle to mizí. Děti k tomu mají rády kečup.

  • Lenka
    Lenka |

    27. 2. 2006 09:37

    Brambory a těstoviny po zapečení se škvarkovou pomaz. jsou výborné-mám odzkoušeno. Je to pochoutka.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    27. 1. 2006 14:02

    Ano, přesně takhle ho dělám já a mohu všem doporučit:-)