Autor:

Jednoduchý křupavý bůček

Střední
Ingredience
Vepřový bůček  
Cibule  
Sůl  
Jednoduchý křupavý bůček

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Bůček vložíme na minutku do mrazáku, aby sádlo ztuhlo, potom kůži nařežeme na co nejmenší mřížky. Stačí pouze proříznout kůži, sádlo už řezat nemusíme. Doporučuji si s touto operací dostatečně pohrát, výsledek snažení stojí opravdu za to. Velkou cibuli nařežeme na 1-1,5 cm tlustá kolečka a narovnáme do nádoby, v níž budeme péct bůček.

Podlijeme vodou, aby byla cibule potopena do poloviny, vložíme bůček a dostatečně zvrchu posolíme. Pečeme v předehřáté troubě, spíš rychleji než pomalu. Každý musí vyzkoušet na své troubě. Jídlo je hotové, když jsou cibule do hněda opečené.

Bůček je vynikající teplý i studený a vypečená křupavá kůžička je hřebem pokrmu. Sůl na kůži se postupně splavuje a plynule přelévá bůček, naopak zespodu prostupuje aroma cibule.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1
Filetujeme kapra krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Jednoduchý křupavý bůček

Komentáře

  1. Milan   08.04.2017 | 18:51 | reagovat |

    Vyzkoušena tady v diskuzi popisovaná verze pouze s česnekem, kmínem, solí a medem. Pečeno zakryté na 220° v el. troubě půl hodiny kůží ponořené v cm vodě s pokrájeným česnekem, kmínem, svrchu nasoleno. Pak otočeno, kůžička šla lehce nařezat, posoleno, potřeno medem a pečeno dále 45 min na 200° bez zakrytí. Výsledek neideální (maso trošičku žvejkací, ale pěkně šťavnaté), protože jsem se lekl černoty, kterou způsobil med, který až na zkaramelizované kousky není na bůčku vůbec znát. :-\ Takže pro příště udělám tyto úpravy - med úplně vynechám, víc nasolím, kůží dolů zakrytý bůček budu péct déle a odkrytý kůží nahoru víc ohulim a budu sledovat, abych křupavou chutnou kůžičku nepřepálil.

  2. Hanny   06.11.2015 | 16:13 | reagovat |

    Ahojte asi to bude blbá otázka ale peču bůček poprvé... a peče se s odkrtým poklopem nebo zakrytým ? děkuji =-O =-O =-O =-O =-O

  3. honza   17.09.2015 | 20:27 | reagovat |

    Kde jsem mohl udělat chybu, když mi sůl zůstala na kůži, nesplavila se, takže byla děsně slaná a maso naopak neslané?

  4. silvik T.   21.03.2015 | 11:56 | reagovat |

    Moc dobré masíčko.

  5. Jirka   14.03.2015 | 10:36 | reagovat |

    Čtverečky na bůčku se lhce nakrájí nožem na měkký chléb je to ten vroubkovaný ;-) pečení zdar

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Chce vás jen do postele? 5 znaků, podle kterých to poznáte! Chce vás jen do postele? 5 znaků, podle kterých to poznáte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web