Autor:

Jednoduchý křupavý bůček

Střední
Ingredience
Vepřový bůček  
Cibule  
Sůl  
Jednoduchý křupavý bůček

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Bůček vložíme na minutku do mrazáku, aby sádlo ztuhlo, potom kůži nařežeme na co nejmenší mřížky. Stačí pouze proříznout kůži, sádlo už řezat nemusíme. Doporučuji si s touto operací dostatečně pohrát, výsledek snažení stojí opravdu za to. Velkou cibuli nařežeme na 1-1,5 cm tlustá kolečka a narovnáme do nádoby, v níž budeme péct bůček.

Podlijeme vodou, aby byla cibule potopena do poloviny, vložíme bůček a dostatečně zvrchu posolíme. Pečeme v předehřáté troubě, spíš rychleji než pomalu. Každý musí vyzkoušet na své troubě. Jídlo je hotové, když jsou cibule do hněda opečené.

Bůček je vynikající teplý i studený a vypečená křupavá kůžička je hřebem pokrmu. Sůl na kůži se postupně splavuje a plynule přelévá bůček, naopak zespodu prostupuje aroma cibule.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
1-
4.79 14 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 14x)
Burger s chobotnicí Originální recepty s mořskými plody Články z

Komentáře k receptu: Jednoduchý křupavý bůček

Komentáře

  1. Hanny   06.11.2015 | 16:13 | reagovat | závadný

    Ahojte asi to bude blbá otázka ale peču bůček poprvé... a peče se s odkrtým poklopem nebo zakrytým ? děkuji =-O =-O =-O =-O =-O

  2. honza   17.09.2015 | 20:27 | reagovat | závadný

    Kde jsem mohl udělat chybu, když mi sůl zůstala na kůži, nesplavila se, takže byla děsně slaná a maso naopak neslané?

  3. silvik T.   21.03.2015 | 11:56 | reagovat | závadný

    Moc dobré masíčko.

  4. Jirka   14.03.2015 | 10:36 | reagovat | závadný

    Čtverečky na bůčku se lhce nakrájí nožem na měkký chléb je to ten vroubkovaný ;-) pečení zdar

  5. LucieT.   06.09.2014 | 13:46 | reagovat | závadný

    Akorát se mi dělá v troubě. Jen mi je záhadou, jak se vám povedla kůže nakrájet na čtverečky? Mám ostré nože, ale půl hodiny mi trvalo udělat jen proužky (tak jsem je i nechala). Zítra budu mít svalovou horečku :-D :-S

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web