Autor:

Cappuccino roláda

Snadné
Těsto
Vejce 5 ks
Cukr krupice 100 g
Černá káva
může být i smíchaná i s logrem
5 lžíce
Olej 2 lžíce
Polohrubá mouka 140 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Pečící papír  
Krém
Smetana ke šlehání 300 ml
Pomazánkové máslo
přírodní nebo mascarpone
200 g
Ztužovač šlehačky
, pokud je smetana tučná méně než 33%
1 ks
Capuccino
dle chuti, cca 4 -
5 lžíce
Moučkový cukr
je-li třeba, dle chuti
 
Dále
Dětské piškoty
cca
24 ks
Capuccino
silnější, uvařené, nebo káva, cca
100 ml
Cappuccino roláda

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, teplou (ne vařící) kávu a pro výraznější kávovou chuť ji můžeme použít i částečně s lógrem. Vše promícháme, přisypeme mouku s práškem do pečiva a opět dobře promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh vyšlehaný z bílků.
Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme dorůžova cca 13 minut. Nesmíme přesušit, těsto musí zůstat pružné a vláčné. Ještě teplou roládu svineme a necháme zchladnout. Pak opatrně rozvineme a sundáme pečící papír.

Krém:
Smetanu vyšleháme se ztužovačem a cappuccinem dle chuti téměř do tuha. Pokud nepoužíváme cappuccino slazené, přidáváme do smetany i moučkový cukr, dle potřeby 2-3 lžíce. Po vyšlehání přidáme a dobře promícháme pomazánkové přírodní máslo či mascarpone nebo tučný tvaroh.

Krémem (část si ponecháme na potření povrchu) rovnoměrně potřeme rozvinutou roládu, na krém naskládáme ve dvou řadách namočené piškoty do silného vychladlého cappuccina či kávy. Roládu pak opatrně, ale pevně zavineme, potřeme zbylým krémem a necháme ztuhnout a proležet v chladnu alespoň na dvě hodiny, nejlépe přes noc.

Roládu po proležení pokrájíme na cca 12-16 plátků a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Kuřecí cassoulet s fazolemi a klobásou Menu pro přátele Články z

Komentáře k receptu: Cappuccino roláda

Komentáře

  1. Marketa   28.06.2016 | 7:41 | reagovat | závadný

    Vynikajici. Snadna vyroba a skvela chut. <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web