Cappuccino roláda

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 5
      lžíce černá káva může být i smíchaná i s logrem
    • 2
      lžíce olej
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • pečící papír
  • Krém
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g pomazánkové máslo přírodní nebo mascarpone
    • 1
      ks ztužovač šlehačky , pokud je smetana tučná méně než 33%
    • 5
      lžíce capuccino dle chuti, cca 4 -
    • moučkový cukr je-li třeba, dle chuti
  • Dále
    • 24
      ks dětské piškoty cca
    • 100
      ml capuccino silnější, uvařené, nebo káva, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, teplou (ne vařící) kávu a pro výraznější kávovou chuť ji můžeme použít i částečně s lógrem. Vše promícháme, přisypeme mouku s práškem do pečiva a opět dobře promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh vyšlehaný z bílků.
2
Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme dorůžova cca 13 minut. Nesmíme přesušit, těsto musí zůstat pružné a vláčné. Ještě teplou roládu svineme a necháme zchladnout. Pak opatrně rozvineme a sundáme pečící papír.
3
Krém:
4
Smetanu vyšleháme se ztužovačem a cappuccinem dle chuti téměř do tuha. Pokud nepoužíváme cappuccino slazené, přidáváme do smetany i moučkový cukr, dle potřeby 2-3 lžíce. Po vyšlehání přidáme a dobře promícháme pomazánkové přírodní máslo či mascarpone nebo tučný tvaroh.
5
Krémem (část si ponecháme na potření povrchu) rovnoměrně potřeme rozvinutou roládu, na krém naskládáme ve dvou řadách namočené piškoty do silného vychladlého cappuccina či kávy. Roládu pak opatrně, ale pevně zavineme, potřeme zbylým krémem a necháme ztuhnout a proležet v chladnu alespoň na dvě hodiny, nejlépe přes noc.
6
Roládu po proležení pokrájíme na cca 12-16 plátků a podáváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marketa
    Marketa |

    28. 6. 2016 07:41

    Vynikajici. Snadna vyroba a skvela chut. <3