Dietní pečené kuře s rýží

Hodnocení:

Moje:

70 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks cibule
    • 1,5
      hrnek rýže
    • 3
      hrnek voda 3-4
    • slunečnicový olej
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře nakrájíme na 10 kusů - hřbet, stehýnka na půl, prsíčka na 4 kousky, křidýlka zvlášť. Posolíme, mírně podlejeme a dáme péct do hlubokého pekáče do předehřáté trouby na 200 °C.
2
Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na malém množství oleje, pak přidáme rýži, necháme ji zesklovatět a vše zalejeme vodou. Přidáme ke kuřeti a zapékáme zhruba ještě 40 minut.
3
Rýže nasákne krásně kuřecí chuť, je to velice dietní a přitom dobré!
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 |

    14. 2. 2014 12:36

    Naprostá lahůdka. Osolenou rýži s vodou a cibulkou a kuře jsem dala do pekáčku najednou a pokladla plátky másla. Lepší rýži jsem nejedla.

  • Zuzana
    Zuzana |

    25. 8. 2013 19:21

    Výborná záležitost!!! A bez hromady nádobí!!!!!

  • Škárková
    Škárková |

    24. 2. 2012 14:27

    Rada oběma anonymům : kuře vytáhněte na rýži, pak si pošmáknete jako my. <3 <3 <3

  • Anonym
    Anonym |

    25. 1. 2011 10:26

    Také souhlasím s anonymem. Přítel říkal že správné kuře má mít křupavou kůrčičku..Takže nejsem teda moc spokojená.. :-( :-(

  • Anonym
    Anonym |

    25. 1. 2011 10:24

    Moc mi to nechutnalo mohlo to být lepší :-(

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 11. 2010 19:21

    Výborné!Pro lepší výpek jsem dával posolené kuře na cibuli :-P .

  • Kristýna Novotná
    Kristýna Novotná |

    5. 3. 2009 19:09

    Tak kuře bylo dobré, rychlé, jednoduché. Kdo nemá čas vařit, měl by ho zkusit :)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    1. 9. 2008 13:50

    Moc dobré a jednoduché. Výborné jídlo, když se nechce vařit a hlad je veliký. Dávám 1.

  • marek ascher
    marek ascher |

    9. 10. 2007 16:52

    Ujde to

  • Hana Vraspírová
    Hana Vraspírová |

    28. 9. 2007 13:09

    Miki ahojky já ti za koření doporučuji gyros nebo adžiku, je to moc dobré koření sama ho dost často používám a to ne jenom ke kuřeti s rýží..

  • Miki
    Miki |

    15. 4. 2007 13:36

    chtela sjem se zeptat jake koreni byste doporucovali? nezkousela jsem to ale podle cteni receptu bych prece jen neco dala.....a pak mam ryzovy hrnec-kde se mi ryze sama udela...takze to zkusim pridat jen asi na 10min uz k predpec. kureti...diky M.

  • olga lisáková
    olga lisáková |

    4. 2. 2007 13:37

    Právě jsme dojedli a moc moc nám chutnalo. Dokonce i manžel, který se v pečeném kuřeti obvykle jen porýpe, nic nenamítal. Jen jsem pod rýži zapomněla dát cibuli, zato jsem přidala sterilovanou kukuřici. A po přidání rýže ke kuřeti jsem pekla už jen 20 minut, vody do rýže jsem přidávala 2násobek. Moc díky za recept. Hodnotím 1.

  • Airan
    Airan |

    14. 1. 2007 17:31

    Anonyme, ani se vam nedivim. Bez kuze urcite to neni ono a pokud na tom trvate musite pouzit na zaliti aspon kureci vyvar:-)

  • Anonym
    Anonym |

    14. 1. 2007 14:17

    Včera jsem vařila,ale moc nadšená jsem nebyla. Manžel prohlásil, že je to až moc dietní. Ale asi na to mělo vliv, že jsem z kuřete odstranila všechnu kůži a proto se vlastně neudělal dobrý výpek a rýže nezískala tu kuřecí chuť.

  • Božena
    Božena |

    14. 1. 2007 13:04

    Opravdu jídlo bylo vinikající, dokonce si pocutnal i manžel, který nemá rád jídlo , jak se říká z jednoho hrnce.

  • Veronika Hola
    Veronika Hola |

    13. 1. 2007 18:12

    delalas em toto jidlo a bylo vynikajici,musim pochvalit mnamka

  • Miri
    Miri |

    9. 1. 2007 12:33

    Dnes jsem toto jídlo vařila. Přátelé, jedním slovem bašta. Jednoduché, rychlé, dobré. Vražedná kombinace.

  • Václav Plešák
    Václav Plešák |

    2. 1. 2007 18:37

    Jsem "Péťa vařič", s povinností požívat toliko dietní stravu, a aby byla opravdu dietní, tak si ji i sám připravuju. I přes "drobné" nedostatky s kůží a podkožním tukem je tahle bašta, vylepšëná o trošku zeleninky velice jedlá.

  • Jana V.
    Jana V. |

    2. 1. 2007 13:54

    Přidala jsem do rýže kousky mrkve a zmraženého hrášku,je to pak hezky barevné.Velmi nám chutnalo.

  • Maruš
    Maruš |

    2. 1. 2007 11:45

    Hanko,dík za odpověď.Chtěla jsem prosondovat,jestli má někdo zkušenost,já jsem rýži v římáku ještě nedělala,jen teda nákyp a to byla už rýže uvařená.Jak udělám,dám vědět,jak to dopadlo.Zdravím Vás :-))

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    1. 1. 2007 17:46

    Maruš, já bych do toho šla. Jen se musí dát pozor - do studeného římáku musí přijít studená voda a dát ho také do studené trouby, ale to jistě víte. Já jsem dnes v něm poprvé dělala obrácené roštěnky a byly vynikající. Jestli zkusíte, dejte vědět...držím palce, ale nevidím důvod, proč by to nemělo vyjít

  • Maruš
    Maruš |

    1. 1. 2007 17:18

    U tohoto receptíku bych se chtěla zeptat někoho,kdo vlastní římský hrnec,jestli by to šlo v něm udělat a s jakým výsledkem :-)) Dát tam už všechno najednou,jak maso,tak rýži,ráda používám parboiled.Najednou proto,jelikož se bojím ať mi pak nepraskne.Když,tak udělám v pekáčku.Děkuji.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 1. 2007 16:59

    Což o to, dobré to asi bude, ale aby mohlo být jakkoliv připravované kuře opravdu "velice dietní", musela by se z něho ještě za syrova stáhnout kůže a odstranit podkožní tuk. Což v žádném případě není míněno jako útok na kohokoliv, je to jen konstatování skutečnosti.

  • Airan
    Airan |

    5. 5. 2006 19:03

    Pani Mala, az ted jsem si vsimla vasi otazku, kure se pece akorat nez si nakrajite cibuli, osmazite ji a spolecne s ryzi ji pridate ke kureti - asi 10-15min. Pani Atherton, jsem moc rada, ze chutnalo, potesila jste me.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    5. 5. 2006 15:15

    Pouzila jsem ryzi z pytliku v ktere byla kukurice a hrasek, tak uz jsem cibuli nepridala. Ryze byla ale opravdu vynikajici tim jak nasakla tu kureci chut. Manzel si dal extra porci a jeste dorazil zbytek po me:o] Rozhodne udelam znova! Vynikajici recept.

  • Airan
    Airan |

    4. 5. 2006 15:04

    Pani Atherton, budu moc rada kdyz se povede, drzim palce:-)

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    4. 5. 2006 14:15

    Kure uz mam v troube, doufam ze to vyjde! Diky za recept Airan

  • Jana Malá
    Jana Malá |

    26. 1. 2006 11:12

    Jak dlouho se asi peče to kuře samotné,než se tam přidá ta rýže?