Baklažány s jogurtovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks baklažán menší lilky
    • 400
      ml bílý jogurt
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pracovní postup:
2
Baklažány omyjeme, osušíme a nakrájíme podélně i se slupkou na plátky. Posolíme je a necháme je asi půl hodiny stát, abychom je zbavili hořkosti. Plátky se za tu dobu „orosí“- tuto tekutinu potom opláchneme studenou vodou. Baklažánové řezy osušíme a opečeme po obou stranách v olivovém oleji. Jogurt rozmícháme s prolisovaným česnekem a solí. Pečené plátky baklažánů podáváme jako přílohu k pečené rybě nebo k masu. Lze také použít jako samostatné lehké bezmasé jídlo.
3
Poznámka:
4
Pozornost věnujeme výběru dobrého čerstvého jogurtu.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • danas250
    danas250 |

    25. 9. 2016 10:04

    Tuhle přílohu jsme jedli v Bulharsku jako samostatné jídlo, podávané s opečeným toustovým chlebem. Od té doby si to občas doma děláme k večeři, je to velká dobrůtka :-[

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    7. 12. 2014 17:03

    Skvělá lehká moderní příloha. Doporučuji.

  • TigerWare
    TigerWare |

    24. 4. 2012 13:20

    dneska to delame. ale ted premejslim nad tim "nakrájíme podélně". vzdyt na fotce je to na platky, krouzky, tedy spis napric. podelne nakrajena zelenina je proste podle me dlouha, na prouzky nakrajena, jako pruhy na teplakach adidas. proste podle delky.

  • Niewa
    Niewa |

    11. 7. 2011 12:13

    Výborné jídlo na léto. Dělala jsem to jako přílohu k pangasiusovi. Budu dělat častěji :)