Jednoduché špenátové špecle

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g špecle uvařené, cca
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek dle chuti 3 -
    • olej
    • 100
      g slanina nebo šunka
    • 250
      g listový špenát spařený nebo mražený
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ mletý
    • 1
      lžička hladká mouka cca
    • 150
      ml smetana ke šlehání dle potřeby, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli na trošce oleje nebo na másle osmažíme dorůžova. Přidáme krátce osmažit i pokrájenou slaninu s česnekem. Do směsi vmícháme špenát, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem dle chuti a krátce podusíme. Pak vše poprášíme moukou (Solamylem), promícháme a dle potřeby (hustoty) zalijeme smetanou, případně přidáme pár lžic silného vývaru a ještě krátce provaříme.
2
Připravené špecle dáme na talíř a přelijeme špenátovou omáčkou nebo omáčku se špeclemi společně v hrnci promícháme a podáváme takto.
3
Před podáváním můžeme posypat sýrem (Parmezán...).
4
Pokud chceme obměnu, nemusíme ke špenátu přidávat mouku, ale po přidání smetany vmícháme sýr (Nivu, smetanový tavený, Čedar...), který necháme rozpustit a tím nám omáčku i zahustí.
5
Další verzí je obměna smetany ke šlehání za zakysanou. Tu přidáme do podušené špenátové omáčky až po uvaření, po odstavení.

Komentáře k receptu

  • Šárka
    Šárka |

    23. 11. 2016 13:37

    Teda, to byla dobrota,ukládám na příště O:-) nechce se mi příspěvek vložit :-( snad už to půjde.

  • Šárka
    Šárka |

    23. 11. 2016 13:34

    Teda, to je dobrota, ukládám na příště O:-)

  • Lucie
    Lucie |

    12. 2. 2016 13:02

    Bylo to výborný a hlavně super rychlý <3