Autor:

Vepřové koleno marinované

Střední
Ingredience
Vepřové koleno
zadní
1 ks
Česnek 6 stroužek
Sůl  
Dijonská hořčice 2 lžíce
Pepř mletý  
Cibule 2 ks
Pivo
na podlévání
2 dl
Sádlo
nebo olej
1 lžíce
Vepřové koleno marinované

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Koleno vykostíme, trochu rozklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepřime, potřeme ostrou hořčicí a necháme v chladu 1-2 dny odležet. Pak koleno kůží navrch svíneme, převážeme motouzem nebo upevníme jehlami a dáme s nakrájenou cibulí do trouby, přidáme tuk a trochu vody s pivem. Pečeme pod poklicí asi 2 hodiny, podléváme pivem a vypečenou šťávou. Když je měkké necháme ho odkryté zčervenat.

Koleno podáváme s čerstvým chlebem, strouhanýn křenem, sladkokyselými okurkami nebo s hořčicí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1
Šípková omáčka Nejoblíbenější omáčky k masu Články z

Komentáře k receptu: Vepřové koleno marinované

Komentáře

  1. Simča S.   17.03.2011 | 0:15 | reagovat |

    Dělali jsme u maminky před týdnem, bylo to výborné. Jen mám problém, že se nám to dost rozvinulo.... Ale chuťově jednička...

  2. Anna Bastlova   20.10.2007 | 21:46 | reagovat |

    To se musí podlejvat černým pivem

  3. Jitka Malinová   22.03.2006 | 15:16 | reagovat |

    Máte pravdu s tím pivem, dávám cca 1/2 lahve světlého piva hned na začátku a pak už jen podlévám vodou.

  4. Jana   22.03.2006 | 14:57 | reagovat |

    Hlavně nepodlévejte pivem až do konce,já to udělala a šťáva byla tak hořká,že ji nechtěl ani můj přítel,co má na rozdíl ode mne pivo rád.

  5. Jitka Malinová   22.03.2006 | 11:32 | reagovat |

    Lucko, škoda, že vaše rodina lpí na trdiční pečince, protože toto je opravdu super recept a z komentáře není patrné, co bylo příčinou fiaska. Dělám koleno obdobně a kombinace cibule, hořčice a pivo je super !

    1. Květa   17.02.2012 | 16:05 | reagovat |

      Chtěla bych také vyzkoušet pečené vepřové koleno, poraďte jak postupovat, abych neudělala nějakou hrubou chybu. děkuji moc. O:-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web