Autor:

Beránek ze šlehačky

80 minut PT0H80M
Střední
Ingredience
Smetana
31%
220 g
Vejce 4 ks
Cukr krupice 200 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Polohrubá mouka 300 g
Prášek do pečiva 1 lžíce
Máslo
na formu
 
Hrubá mouka
na formu
 
Hřebíček
na ozdobu
2 ks
Beránek ze šlehačky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

V míse (nejlépe pomocí robota) šlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva. Obě části formy na beránka vymažte rozpuštěným máslem a vysypte moukou, do hluboké části nalijte těsto a přiklopte. Pečte v předehřáté formě na 175 °C asi 60 minut.

Opatrně sejměte zadní díl a zkuste špejlí, jestli těsto nelepí. Mírně zchladlého beránka vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout. Udělejte oči pomocí hřebíčku a ozdobte barevnou stužkou.

Náš TIP: Do těsta můžete přidat lžíci strouhaného kokosu nebo kakaa. Beránek bude krásně vypadat i dobře chutnat, když ho ozdobíte čokoládovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Losos grilovaný na thajský způsob Skvělé recepty pro letní grilování - část II. Články z

Komentáře k receptu: Beránek ze šlehačky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web