Mramorová bábovka ze šlehačky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 6
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,8
      balíček prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 2
      lžíce kakao
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
2
Dvě třetiny těsta nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Do zbytku těsta vmícháme kakao, vlijeme do formy a opatrně špejlí promícháme. Pečeme asi 40 minut.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eliška
    Eliška |

    13. 8. 2016 23:37

    Tato bábovka je naprosto úžasná <3 lepší recept ani neznám :-* a to už jsem jich zkoušela opravdu spousta ;-) Bábovka je hezky vláčná, i když trošku drobí, tak ale popravdě, většina bábovek, buchet nebo dortů drobí :-\ :-) Ale je to přesně ten recept který jsem hledala <3

  • Tomáš
    Tomáš |

    25. 2. 2013 21:21

    Pečeme při jaké teplotě?

  • Michaela
    Michaela |

    17. 2. 2013 16:04

    Na radu mojí babči do šlehačkové bábovky přidávám silnější plátek rozpuštěného másla nebo trochu oleje a pak je výborná :-* , je trochu tučnější, ale o to lepší.

  • kutyč
    kutyč |

    16. 2. 2013 10:15

    Dost se drobí,ale jináč docela dobrá a taky byla rychlá.

  • veronika 4444
    veronika 4444 |

    15. 4. 2011 15:31

    Přidala jsem margotku na kousky, lentilky a olej s vodou jak někdo psal níže a byla výborná....

  • Eva Hájková
    Eva Hájková |

    16. 10. 2008 16:25

    Dnes jsem ji pekla, je výborná, přidala jsem 1dl vody a 2 lžíce oleje, jak je uvedeno níže. Tou vodou jsemvypláchla krabičku od té smetany, čímž jsem ji spotřebovala dá se říct 100%ně.

  • Anonym
    Anonym |

    23. 6. 2006 12:21

    Bílky je třeba vyšlehat na sníh?

  • Anonym
    Anonym |

    6. 2. 2004 15:07

    Osvědčilo se mi přidat do těsta ještě tak 1 dl vody a cca 2 lžíce oleje. Bábovka je pak jemnější.