Mramorová bábovka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 230
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 5
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 360
      g hrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 130
      g máslo
  • Na formu
    • 30
      g máslo
    • 20
      g strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny. Potom přidáme vlažné mléko a polovinu mouky. Do druhé poloviny mouky zamícháme prášek do pečiva a společně s tuhým sněhem ušlehaným z bílků ji zlehka zamícháme do utřeného těsta. Těsto rozdělíme na dva stejné díly a do jednoho dílu zamícháme nastrouhanou čokoládu. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme nejdřív světlým a potom tmavým těstem a ve středně vyhřáté troubě zvolna pečeme asi hodinu.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Radek
    Radek |

    14. 12. 2016 20:28

    středně vyhřátá trouba? co to je jako za recept?

  • Anonymous
    Anonymous |

    19. 5. 2016 19:05

    jira

  • MIRDA
    MIRDA |

    6. 1. 2016 19:05

    Je to dobrý recept, bábovka moc dobrá, ale přidal sem do ní RUM a vlašáky a sušený brusinky. Ale i bez toho je to dobrý 8-)

  • Roman Nikodym
    Roman Nikodym |

    29. 3. 2015 12:28

    Už dva krát jsem pekl makovou bábovku. Dnes poprvé tuto mramorovou. Kolega z kanceláře měl nápad přidat rozinky. Tak se i stalo. V receptu mi jen chybí teplota trouby při které se má péct bábovka. Je právě v troubě. Tak snad se mi nespálí.

  • Jana
    Jana |

    8. 12. 2014 22:40

    Dobry den,budu delat babovku poprve,chtela jsem se zeptat. Mam na babovku takovou nizsi a jakoby tu zaviraci formu,nebudu mit podle tohoto receptu moc testa?.dekuji :-)

  • superman
    superman |

    26. 10. 2013 20:52

    jo dobrý pekl jsem ale nejak se to rozdrobylo :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

  • terka
    terka |

    28. 8. 2013 22:14

    Bábovka byla výborna ;-) akorát jsem tam dala asi 280 g hrubé mouky a 80 g polohrube.

  • ...........
    ........... |

    7. 4. 2013 12:22

    :-) je to uplně normální nemusíš mít strach vrch bábovky bude stejně vzůru nohama

  • nerusa
    nerusa |

    2. 12. 2012 16:07

    Tak jsem z ní měla podle komentářů obavy, ale povedla se na jedničku. Mouku jsem dala půl na půl polohrubou a hrubou, ale spíš proto, že došla, než úmyslně :-) a za 45 min. pečení na 165°C v horkovzduchu byla hotová.

  • LUZKÁŠ GOROL
    LUZKÁŠ GOROL |

    13. 9. 2012 08:43

    MAM RADOS ŽEMATE DOBRY CECETY O:-)

  • Anonymous
    Anonymous |

    15. 7. 2012 19:57

    terezka

  • věra
    věra |

    14. 4. 2012 12:04

    Já peču bábovku už mnoho let stále jen tu jednu, kterou mě naučila maminka. A tady máte recept. 4vejce (když jsou menší dám 5), 20 dkg moučkového cukru ušlehám a přidám: 10 dkg vody, 10 dkg oleje, 32 dkg hrubé mouky ŽÁDNÝ PRÁŠEK DO PEČIVA a nakonec sníh. Přidávám do poloviny těsta kakao a někdy i vlašské ořechy. Je dobrá nadýchaná a všem nám chutná. ( Prášek do pečiva nemám ráda a proto mám ráda recepty kde nemusí být.

  • Jarka
    Jarka |

    5. 4. 2012 14:14

    Vyměnila jsem hr. mouku za polohr.,dala více mléka a másla. I tak bylo těsto hodně tuhé. Po upečení byla bábovka přeslazená a suchá. 5 z 10.

  • Ivana Esposito
    Ivana Esposito |

    22. 3. 2012 11:11

    19.03.12 Pouzila jsem polohrubou mouku, a misto kakaa jsem vmichala nakrajene cokoladove bonbony s bomboniery, formu jsem vysypala kokosem a dala vic masla

  • jenam 12 a13
    jenam 12 a13 |

    29. 2. 2012 12:04

    delali jmse rodicum babovku na prekvapeni a chutnala jim dekujem za moc dobry recept

  • Ladia
    Ladia |

    10. 2. 2012 14:58

    Místo hrubé, polohrubé a je luxusní :-) :-)

  • LÍDA
    LÍDA |

    6. 11. 2011 14:13

    je výborná,doporučuji :-[ =-O :-S

  • Carlos-95
    Carlos-95 |

    18. 5. 2011 05:58

    Mě to taky chutná, vždy se mi povedla bez závad. Díky moc za recept. 8-)

  • mirkavazy
    mirkavazy |

    3. 5. 2011 12:06

    Povedla se bez závady, ale místo hrubé mouky doporučuji polohrubou. Jinak spokojenost :-)

  • magdalena
    magdalena |

    16. 4. 2011 17:58

    Prosím Vás poradíte mi, proč mi po upečení bábovky než-li ji vyklopím tak mi v troubě povrch popraská. děkuji za radu :-(

  • liduska
    liduska |

    26. 3. 2011 12:17

    moc dobre moc dobre :'( :-D

  • peta
    peta |

    2. 3. 2011 18:16

    Je to sidce hodne zmatene napsaty ,ale mam to vyzkousene a jeto super <:-) ;-)

  • zaneta
    zaneta |

    26. 11. 2010 19:22

    myslim ze je to hodne zmatene napsany recept jinak ok! ;-)

  • Tereza T
    Tereza T |

    2. 11. 2010 11:02

    Dobrý den, opravila jsem chybu, na kterou jste upozornila a informovala vás o tom ve vzkazech. Příspěvek jsem smazala, protože po odstranění chyby by nedával smysl. Díky za pochopení a hezký den

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    2. 11. 2010 06:11

    Protože recept byl opraven a připomínka tudíž pozbyla platnosti ;-) :-)

  • haolza
    haolza |

    1. 11. 2010 23:47

    vkládala jsem připomínku k tomuto receptu,proč byla smazána???????????????????

  • JarkaL
    JarkaL |

    31. 10. 2010 17:30

    Není to hodně 230 gr cukru? Dělám také bábovky z polohrubé mouky. :-)

  • Ladia
    Ladia |

    31. 10. 2010 09:22

    Našla sem to, našláááááááááááááá :-D 130 g másla, 230 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 5 vajec, 100 ml mléka, 360 g hrubé mouky, kypřící prášek, 50 g čokolády na vaření, 30 g másla a 20 g strouhanky na formu

  • haolza
    haolza |

    30. 10. 2010 15:15

    tedy nevím,ale podle mého tam je uvedené pouze máslo na vymazání formy,ne však máslo,které třeme se žloutky a cukrem,, nešlo by recept upřesnit??

  • missinka
    missinka |

    29. 10. 2010 07:23

    Myslím si, že místo hrubé mouky by tam měla přijít polohrubá, taktéž bych tam přidala více másla na vyšlehání.

  • zrzinka
    zrzinka |

    17. 10. 2010 20:45

    myslím že to máslo je jen na vymazání formy :-)

  • Lukáš
    Lukáš |

    14. 10. 2010 18:12

    Hej, vopravdu se tam dává tak málo másla?? :-!

  • Marcela
    Marcela |

    11. 4. 2008 09:46

    Samozřejmě jsem místo hrubé mouky dala polohrubou a navíc jsem tam dala od oka rozhodně více mléka, jinak by těsto bylo jak na buchty. Když přidáte rozinky je moc dobrá

  • Majda P
    Majda P |

    6. 4. 2008 18:49

    No musím souhlasit s Evou a Janou jelykož mi nešla vyklopit ,byla tuhá a bez chuti !!

  • Anonym
    Anonym |

    7. 12. 2007 11:43

    www.erotckovi

  • Kateřina Malá
    Kateřina Malá |

    27. 9. 2007 13:11

    Je to výborný recept, i kuchařce, jako jsem já, se to povedlo.P.S. - může se také použít místo čokolády kakao

  • Jirina Pacia
    Jirina Pacia |

    13. 5. 2007 14:04

    Babovka nam chutnal a krasne se povedla i s polohrubou moukou. Abych tu chut jeste trochu zpestrila tak jsem do ni nakapala par kapek citronove stavy.

  • Bigy
    Bigy |

    23. 4. 2007 11:10

    Mramorová bábovka šla velmi lehko i vyklopit, pohádka

  • adel..ka
    adel..ka |

    3. 8. 2006 12:39

    zkuste recept bábovka dr. Oetkera... je mnohem lepší, není suchá, taková dobrá klasika...

  • Eva
    Eva |

    21. 8. 2005 13:07

    No hrůza.Bábovka je suchá,tuhá,bez chuti.Nedoporučuji plýtvat ingrediencemi a raději zkuste něco jiného.

  • Jana
    Jana |

    17. 10. 2004 14:09

    Souhlasím s tím,že do této bábovky by měla být přidaná mouka polohrubá a ne hrubá. Bábovka byla tuhá a nenadchla mě,ani moji rodinu.

  • Šárka Urbánková
    Šárka Urbánková |

    16. 10. 2004 13:58

    Moc mě nenatchla, klasická mramorová bábovka je mnohem lepší. Hlavně bych do ní už nikdy nedala hrubou mouku, ale jedině polohrubou.

  • Mirek
    Mirek |

    12. 5. 2004 20:26

    Konečně dobrá bábovka

  • Zdenka
    Zdenka |

    16. 4. 2004 16:46

    Vynikající recept

  • JANA NIESNEROVÁ
    JANA NIESNEROVÁ |

    6. 4. 2004 02:55

    Tato bábovka je výborná. jana

  • Terrynka V.
    Terrynka V. |

    28. 3. 2004 19:07

    Vyborna