Autor:

Mramorová bábovka

Snadné
Ingredience
Moučkový cukr 230 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Vejce 5 ks
Mléko 100 ml
Hrubá mouka 360 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Čokoláda na vaření 50 g
Máslo 130 g
Na formu
Máslo 30 g
Strouhanka 20 g
Mramorová bábovka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny. Potom přidáme vlažné mléko a polovinu mouky. Do druhé poloviny mouky zamícháme prášek do pečiva a společně s tuhým sněhem ušlehaným z bílků ji zlehka zamícháme do utřeného těsta. Těsto rozdělíme na dva stejné díly a do jednoho dílu zamícháme nastrouhanou čokoládu. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme nejdřív světlým a potom tmavým těstem a ve středně vyhřáté troubě zvolna pečeme asi hodinu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 19 x
2+
4.47 19 5 1
Reklama
Jste dobrá kuchařka? Zkuste recept na oříškovou baklavu Články z

Komentáře k receptu: Mramorová bábovka

Komentáře

  1. MIRDA   06.01.2016 | 19:05 | reagovat |

    Je to dobrý recept, bábovka moc dobrá, ale přidal sem do ní RUM a vlašáky a sušený brusinky. Ale i bez toho je to dobrý 8-)

  2. Roman Nikodym   29.03.2015 | 12:28 | reagovat |

    Už dva krát jsem pekl makovou bábovku. Dnes poprvé tuto mramorovou. Kolega z kanceláře měl nápad přidat rozinky. Tak se i stalo. V receptu mi jen chybí teplota trouby při které se má péct bábovka. Je právě v troubě. Tak snad se mi nespálí.

  3. Jana   08.12.2014 | 22:40 | reagovat |

    Dobry den,budu delat babovku poprve,chtela jsem se zeptat. Mam na babovku takovou nizsi a jakoby tu zaviraci formu,nebudu mit podle tohoto receptu moc testa?.dekuji :-)

  4. superman   26.10.2013 | 20:52 | reagovat |

    jo dobrý pekl jsem ale nejak se to rozdrobylo :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

  5. terka   28.08.2013 | 22:14 | reagovat |

    Bábovka byla výborna ;-) akorát jsem tam dala asi 280 g hrubé mouky a 80 g polohrube.

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web