Autor:

Mozzarellovo-nivová omáčka

Střední
Ingredience
Mozzarella  
Sýr Niva  
Vepřové maso
nebo kuřecí maso
 
Maggi  
Kari  
Tymián  
Majoránka  
Paprika
pálivá a sladká
 
Pepř mletý  
Sůl  
Koření na kuře  
Hořčice  
Bílý jogurt
neslazený
 
Worcestrová omáčka  
Solamyl (bramborový škrob)  
Mléko  
Mozzarellovo-nivová omáčka

Postup přípravy:

Magi, worchestr, jogurt, hořčice, pepř, paprika pálivou, koření na grilované kuře, tymián, majoránka - to je marináda. Maso nakrájíme na čtverečky a dáme do marinády. Promícháme a dáme na pánev, kde je olej a voda, a necháme dusit.

Mezitím připravíme solamyl s mlékem. Mozzarellu nakrájíme na malé kousky a nivu taktéž. Asi 5 min. před koncem, přidáme mléko se solamylem. A 1 min. před koncem přidáme mozzarellu a nivu.

Je to moc dobré a sýry nemusí být rozvařené, necháme tam kousky a pak to má mozzarellovo-nivovou chuť. Jako příloho můžeme přidat rýži nebo těstoviny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Náš tip: Hovězí pečeně s granátovými jablky Články z

Komentáře k receptu: Mozzarellovo-nivová omáčka

Komentáře

  1. ČernáLuna   23.01.2012 | 20:26 | reagovat |

    Tak i přes předchozí pochyby byla omáčka naprosto báječná, dávám velkou jedničku. Jinak popis počtu surovin bohužel nepřipojím, protože nespadám pod zkušení kuchaře a byla jsem docela přesvědčena o tom, že se to nepovede, tak jsem suroviny neodměřovala.
    Děkuji za rady ohledně postupu, hodila jsem maso na olej, ale asi jsem to přehnala s marinádou. Prskalo tak hrozně, že jsem zasvinila celou kuchyň všemi směry a hodně to pustilo, takže jsem chtě/nechtě dusila :)
    Ale ve výsledku to bylo opravdu MOC dobré.

  2. ČernáLuna   23.01.2012 | 15:46 | reagovat |

    Ach jo, tak s tímto receptem si někdo moc práce nedal. Nikde žádná hmotnost, poměr, kolik solamylu na kolik mléka, kolik masa, sýra, koření na marinádu? Pro kuchaře začátečníky peklo. Krájení na čtverečky v 3D realitě taky nic moc :-P
    Nějak si poradím, ale moc nerozumím jedné věci. Na pánvi má být směs oleje a vody? Nemá se to první osmažit na oleji, aby se to zatáhlo a pak se to podlít na dušení?

    1. Vlasta Novák   23.01.2012 | 17:29 | reagovat |

      Koukám do staré databáze, jestli chyba nevznikla při importu, ale bohužel i tam u ingrediencí nejsou žádné informace. To opraví pouze autor a obávám se, že vzhledem k neregistrovanému uživateli asi ani on. Možná zkuste jako zkušenější uvařit a poté dle Vás doplním ;-)

    2. pippiva   23.01.2012 | 18:36 | reagovat |

      Asi bych maso nakrajela na tenke nudlicky , jak kureci, tak veprove a prudce osmazila na oleji, maso tak zustane uvnitr stavnate. Uz bych nedavala dusit. Pak bych pridala vlazne mleko, ve kterem jsem dobre rozmichala solamyl, za staleho michani nechala zhoustnout, pridala bych syry, nechala rozpustit a hotovo. Ohledne mnozstvi ingredienci-primerene. Marinovat bych nechala klidne pres noc. Tak at se podari. :-)

  3. Alka Mon   19.12.2007 | 9:40 | reagovat |

    jak vám to chutnalo?mě teda moc ona je docela dobrá kuchařka

  4. vera schulc   21.11.2007 | 10:21 | reagovat |

    dnes to zkusim uvařit,vypada to velmi dobře,doufam že to bude všem chutnat

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web