Autor:

Těšínská šoldra

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 1
Ingredience
Sušené mléko 75 g
Droždí 21 g
Cukr 45 g
Hladká mouka 500 g
Žitná chlebová mouka
celozrnná
250 g
Sůl  
Olej 30 ml
Vepřový vývar
(uzeného)
300 ml
Uzené maso 300 g
Slanina
prorostlá
300 g
Klobása
menší
2 ks
Těšínská šoldra

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Ze sušeného mléka, droždí, cukru, vody a trochy mouky udělejte kvásek. Přidejte zbytek mouky, sůl, olej, vypracujte tužší těsto a nechte jej vykynout.
Pak rozválejte na silnější plát, poklaďte uzeninami, zaviňte do tvaru chleba a nechte v pomoučené ošatce asi 20 minut spojem nahoru kynout.
Troubu rozehřejte i s plechem na 230 °C a plněný chléb - šoldru na něj překlopte. Pečte, až bude mít pěknou hnědavou barvu (když bude hnědnout moc, přikryjte ji alobalem) a bude na poklep „zvonit“.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Těšínská šoldra

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web