Autor:

Vánoční štola

20 minut PT0H20M
Střední
Ingredience
Máslo
změklé
200 g
Moučkový cukr 180 g
Vejce 2 ks
Hnědý rum 3 lžíce
Tvaroh
plnotučný
250 g
Polohrubá mouka 500 g
Rozinky 100 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Citronová kůra 1 lžička
Mandle
naloupané, nasekané
60 g
Kandované ovoce 60 g
Po upečení
Máslo
rozpuštěné
3 lžíce
Hnědý rum 1 lžíce
Cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Máslo vyšleháme do pěny, zašleháme postupně cukr, vejce, citronovou kůru. Pak po malých dávkách rum a opět vyšleháme. Vmícháme tvaroh a prosijeme mouku s práškem do pečiva. Vše promícháme, přidáme rozinky, mandle a kandované ovoce. Zpracujeme na hladké těsto, které vyválíme na silný plát. Konce přes sebe přeložíme na střed. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme alobalem a na něj štolu přeneseme. Pečeme opatrně asi 40 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Vánoční štola

Komentáře

  1. Zdena   23.12.2010 | 18:41 | reagovat |

    dobrý den,kandované ovoce,sušené ovoce to se všechno na 12hod. namáčí do rumu a ten tvaroh bych tam nedávala,zbytečně to kazí chuť štoly. :-)

  2. Markéta Brožová   23.12.2007 | 21:34 | reagovat |

    Z13, těsto je skutešně lepivé, já si ho nakonec hodím na vál posypaný moukou a když ho v tom trochu vyválím, tak se s ním pracuje výborně. Navíc se neválí do nijak tenkého tvaru, dělám obdélník asi 40 na 30cm

  3. Di   17.12.2007 | 18:33 | reagovat |

    Fuj! - samozřejmě tuk spotřebujeme ne zpotřebujeme.

  4. Z13   17.12.2007 | 15:17 | reagovat |

    Zkusila jsem štolu, nevím, kde se stala chyba, ale nedovedu si představit, jak bych tohle těsto mohla vyválet. Byla to poměrně lepivá hmota konzistencí připomínající spíše tvaroh. Rozetřela jsem tedy na pekáč, upekla z toho buchtu, která krásně naskočila a výsledek je výborný!! Jen ten tvar mě mrzí.... Přesto díky :-)

  5. Di   17.12.2007 | 6:34 | reagovat |

    Stačí Hera, se Stellou zkušenosti nemám. Nebo kousek másla, kousek rostliného tuku, co zrovna máte po ruce nebo potřebujete zpotřebovat. Jak píšu ve svém úředchozím komentáři, pekla jsem ji na velikonoce jako věnec - formu jsem normálně vymazala a vysypala. PO upečení mažu štolu máslem a sypu moučkovým cukrem. Můžete to udělat i po vyklopení z formy.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web