Tetiny ořechové řezy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 250
      g tuk např.Hera
    • 1
      kostka droždí
    • 5
      lžíce mléko 3-5
    • 1
      lžíce cukr
    • rybízová marmeláda
  • Ořechová směs
    • 200
      g cukr
    • 300
      g strouhané ořechy 250-300, vlašské
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vál prosijeme mouku, nakrájíme tuk, přidáme vejce a vykynutý kvásek. Zpracujeme těsto a ihned pracujeme (nenechává se kynout).
2
Těsto rozdělíme na tři díly. Na plech na pečící papír rozválíme první díl, potřeme marmeládou a posypeme ořechovou směsí (vyšší vrstva) a pokapeme rumem. Pak dáme druhou placku, zase marmeláda a ořechová směs a rum, přiklopíme poslední placku a celé dáme péci do vyhřáté trouby (elektrická asi na 200 °C).
3
Povrch polijeme buď celý nebo jen pocákáme čokoládovou polevou a zdobíme půlkami vlašských ořechů. Po upečení a vychladnutí krájíme na řezy.
4
Tento recept není můj vlastní, získala jsem ho od své tety a již několik let ho s úspěchem dělám, nejlépe po vánocích, kdy mi vždy zbydou nastrouhané ořechy.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Dana P.
    Dana P. |

    7. 2. 2007 13:02

    Stačí je nalézt na tomto serveru.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    7. 2. 2007 12:39

    Nevím co jsou to "Žebro řezy", je to podobný recept ? Ráda se nechám poučit. Díky.

  • Dana P.
    Dana P. |

    7. 2. 2007 09:21

    Nejsou to vlastně Žerbó řezy?

  • Jana P.
    Jana P. |

    7. 2. 2007 08:26

    U nás se něčemu hodně podobnýmu říká Gerlachovské řezy a taky se po tom vždy zapráší.