Thajská kuřecí polévka

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      l drůbeží vývar
    • kuřecí prsa 1-2 řízky
    • 1
      hrnek šitaké (houby)
    • zázvor kousek
    • 1
      plechovka kokosové mléko (400 ml)
    • rýžové nudle
    • jarní cibulka
    • 1
      lžička cukr přírodní
    • rybí omáčka nebo sójová omáčka
    • 2
      ks červená chilli paprička
    • 1
      hrst bazalka nebo koriandru
    • limetková šťáva
    • limetková kůra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vývar přiveďte k varu. Vložte do něj maso pokrájené na nudličky, houby (pokud máte sušené, aspoň hodinu předem je namočte) a povařte mírným varem asi 10 minut. Přidejte na tenké plátky nakrájený zázvor, kokosové mléko, limetkovou šťávu, rybí omáčku, rýžové nudle připravené podle návodu na obalu, na nudličky nakrájenou jarní cibulku, dochuťte, posypte jemně nakrájenou limetkovou kůrou, na nudličky pokrájenou chilli papričkou a lístky bylinek a ihned noste na stůl.
2
//Polévky jsou pro thajskou kuchyni velmi typické. Thajská gastronomie vyniká rafinovanou kombinací chutí a barev, kde hrají klíčové role kromě chilli papriček právě limetky. Jemná kuřecí polévka s kokosovým mlékem Tom Kha Kai naštěstí nepatří mezi nejpálivější zástupce thajské kuchyně, takže se pro spřátelení s ní velmi hodí.//
Zařazení: Maso Polévky Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.