Autor:

Thajská polévka

35 minut PT0H35M
Střední
Porce: 2
Ingredience
Citronela
stonky
2 ks
Kokosové mléko 400 ml
Drůbeží vývar 3 šálek
Zázvor
kousek (nakrájený na tenké plátky)
 
Limetkové listy 5 ks
Kuřecí maso
prsní řízek (pokrájený na kousky)
1 ks
Žampiony
rozpůlené
10 ks
Sterilované kukuřičky 8 ks
Rybí omáčka 2 lžíce
Chilli papričky
čerstvě nakrájená
1 ks
Jarní cibulka 1 ks
Koriandr 1 hrst
Thajská polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Polévky, Drůbeží

Spodní část citronely rozdrťte paličkou na maso. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte a přiveďte k varu kokosové mléko a vývar. Přidejte zázvor, citronelu a limetkové lístky. Na mírném ohni vařte asi 10 minut. Přeceďte a v jiné nádobě pokračujte v přípravě. Přidejte maso a žampiony a vařte dalších 15 minut. Před koncem varu přidejte rozpůlené kukuřičky a rybí omáčku. Polévku rozdělte do misek, posypte chilli papričkou, jarní cibulkou a koriandrem. Dozdobte limetkou a podávejte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1
Reklama
Zelňačka s bramborovou kaší Lahodné venkovské polévky Články z

Komentáře k receptu: Thajská polévka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web