Thajská polévka

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks citronela stonky
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 3
      šálek drůbeží vývar
    • zázvor kousek (nakrájený na tenké plátky)
    • 5
      ks limetkové listy
    • 1
      ks kuřecí maso prsní řízek (pokrájený na kousky)
    • 10
      ks žampiony rozpůlené
    • 8
      ks sterilované kukuřičky
    • 2
      lžíce rybí omáčka
    • 1
      ks chilli papričky čerstvě nakrájená
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 1
      hrst koriandr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Spodní část citronely rozdrťte paličkou na maso. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte a přiveďte k varu kokosové mléko a vývar. Přidejte zázvor, citronelu a limetkové lístky. Na mírném ohni vařte asi 10 minut. Přeceďte a v jiné nádobě pokračujte v přípravě. Přidejte maso a žampiony a vařte dalších 15 minut. Před koncem varu přidejte rozpůlené kukuřičky a rybí omáčku. Polévku rozdělte do misek, posypte chilli papričkou, jarní cibulkou a koriandrem. Dozdobte limetkou a podávejte.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.